Listopad je mjesec u kojem posebno zahvaljujemo na dobrom urodu, a na stolovima pokazujemo plodove zemlje.Osim Dana kruha, obilježavamo i 16. listopada – Svjetski dan hrane te 20. listopada – Dan jabuke.
Učenici su sa svojim učiteljicama pripremili prigodan program. Učenici nižih razreda recitirali su i pjevali, dok je školski zbor otpjevao prigodne pjesmice.
Učenici nižih razreda odradili su i istraživanje o raznovrsnim žitaricama, voću i
povrću, umijesili ukusne i fine kruščiće, dok su učenici predmetne nastave izradili plakate o pravilnoj prehrani, te spiralu zdrave prehrane.
Učenici su u školu donosili različite jesenske plodove, između ostaloga dunje i jabuke i od njih su napravili ukusan frape.
Ovom kratkom priredbom željeli smo podsjetiti da je osjećaj zahvalnosti, zajedništva i dobrog raspoloženja dio naše zajednice i kako je svaki plod zemlje vrjedniji nego što mislimo.
Pokušajmo svaki dan osvješćivati kako je svaki plod zemlje vrjedniji nego što mislimo, ne uzimajmo darove majke prirode zdravo za gotovo!