preskoči na sadržaj

Osnovna škola Svetvinčenat

Login
Jelovnik

 

Carnetovi servisi

Portal Nikola Tesla Ucilica Enciklopedija Eknjiznica

 

Tražilica
 

Projekt "Zeleni Savičentini" kojeg je OŠ Svetvinčenat prijavila na natječaj Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva – Razvoj volonterstva i filantropije „Otisak srca“ u travnju 2019.g. i za kojeg su odobrena sredstva od strane Naklade u visini od 10 000, 00kn realiziratiće se u šk. god 2019./2020.

Projekt je osmišljen od strane učenika tada petog razreda, sada šetaša i njihove razrednice te nosi naziv „Zeleni Savičentini“. Zabrinuti količinom otpada koji se svakodnevno nezbrinuto ostavlja u okolišu te rastućim brojem divljih deponija u mjestu i okolici, učenici su se odlučili na volontersku akciju čišćenja jednog divljeg deponija u okolici škole uz pomoć lokalne zajednice, djelatnika škole, roditelja učenika i edukativnu stručnu pomoć Hrvatskih šuma.
U volonterskoj akciji čišćenja otpad bi se zbrinuo na odgovarajući i ekološki prihvatljiv način. Očišćenu površinu učenici bi uredili i zasadili. Na tom mjestu postavile bi se edukativne ploče sa opisom flore i faune tog područja.
Uređeni prostor obogatio bi se ručnom izradom drvenog stola i klupa koje bi se koristile za edukativne radionice, nastavu izvan učionice te za druženje učenika i mještana u slobodno vrijeme.

preskoči na navigaciju