preskoči na sadržaj

Osnovna škola Svetvinčenat

Login
Jelovnik

 

Carnetovi servisi

Portal Nikola Tesla Ucilica Enciklopedija Eknjiznica

 

Tražilica

DANI MEDIJSKE PISMENOSTI od 19. do 21.4.
Priloženi dokumenti:
MEDIJSKA PISMENOST.docx

UPIS U SREDNJE ŠKOLU ZA ŠK.GOD. 2017./18.

I ove školske godine su e-upisi  u srednje škole. Prijava kandidata u sustav, provjera točnosti podataka, prijava obrazovnih programa, to su prvi koraci koje treba napraviti prema uputama i rokovima o kojima će učenike pravovremeno izvijestiti škola.

Informirajte se u dolje priloženom dokumentu!

UPIS U SREDNJE  ŠKOLU  ZA ŠK.GOD. 2017./18.​docx

ODLUKA O UPISU UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2017./2018. 

 

Udruga roditelja "Korak po korak" provodi istraživanje o stavovima i navikama razgovora roditelja o temi seksualnosti s djecom


Udruga roditelja "Korak po korak" provodi istraživanje o stavovima i navikama razgovora roditelja o temi seksualnosti s djecom kako bi utvrdili daljnje potrebe za pružanjem podrške roditeljima u razgovoru o ovoj temi!

Molimo vas da izdvojite 5 minuta te ispunite kratak upitnik za roditelje koji je je u potpunosti anoniman, najkasnije do petka 09. prosinca 2016. Također, molimo vas da proslijedite mail drugim roditeljima koje poznajete.


Upitnik se nalazi na linku:
https://goo.gl/forms/Ky5EPvPNhFDIxMoK2

Vaša pedagoginja.

Upisi u srednju školu za šk. god. 2016./17.

I ove školske godine su e-upisi  u srednje škole. Prijava kandidata u sustav, provjera točnosti podataka, prijava obrazovnih programa, to su prvi koraci koje treba napraviti prema uputama i rokovima o kojima će učenike pravovremeno izvijestiti škola.

Plan aktivnost i u području profesionalne orijentacije:

  • informativni razgovor na Satu razrednika i izjašnjavanje učenika o njihovim željama(realizirano)
  • provođenje ankete o interesu učenika 8.razreda o upisu u srednju školu (realizirano)
  • informiranje o kriterijima bodovanja, uvjetima i postupku prijave (realizirano)
  • upućivanje učenika sa zdravstvenim teškoćama u Službu profesionalne orijentacije (realizirano)
  • informiranje učenika o rokovima važnim za postupke koje treba na vrijeme obaviti (informacije koje dobivamo od Ministarstva prosljeđujemo učenicima)
  • roditeljski sastanak na temu Upis u srednju školu (svibanj, 2016.)

Zajednički elementi vrednovanja za upis:

-prosjeci svih zaključnih ocjena nastavnih predmeta na dvije decimale u posljednja četiri razreda  osnovnog obrazovanja

-za upis u programe za stjecanje strukovne kvalifikacije i programe obrazovanja za vezane obrte u trajanju od najmanje tri godine, vrednuju se i zaključne ocjene u posljednja dva razreda osnovnog obrazovanja iz nastavnih predmeta Hrvatski jezik, Matematika i prvi strani jezik. Na takav je način moguće ostvariti najviše 50 bodova

-za upis u gimnazijske programe kao i programe obrazovanja za stjecanje strukovne kvalifikacije u trajanju od najmanje četiri godine, vrednuju se i zaključne ocjene  u posljednja dva razreda iz Hrvatskog, Matematike i prvog stranog jezika te triju nastavnih predmeta važnih za nastavak obrazovanja. Na takav način moguće je steći najviše 80 bodova.


Dodatni bod:

-Kandidati koji žive u otežanim uvjetima obrazovanja (dodaje se jedan bod na ukupan broj bodova)

-ako kandidat živi uz jednog ili oba roditelja s dugotrajnom teškom bolesti

-ako živi uz dugotrajno nezaposlena oba roditelja

-ako živi uz samohranog roditelja te posjeduje rješenje Centra za socijalnu skrb

-ako je kandidatu jedan roditelj preminuo

Za ostvarenje navedenih prava kandidat je dužan priložiti odgovarajuća rješenja, potvrde ili druge dokumente:

-liječničku potvrdu o dugotrajnoj težoj bolesti

-potvrdu o dugotrajnoj nezaposlenosti oba roditelja

-potvrdu ili rješenje o korištenju socijalne pomoći

-presliku smrtovnice

-potvrdu nadležnog centra za socijalnu skrb da je kandidat korisnik socijalne skrbi

*Napomena: uvjeti za dodatni bod vrijedili su za prošlu šk.god.u slučaju izmjena nakon objave uvjeta  izvjestit ćemo pravovremeno.

 

-Mjerila i postupci za izbor i upis u programe obrazovanja za stjecanje strukovne kvalifikacije u trajanju od tri godine:

-za obrtnička zanimanja potrebno je obaviti liječnički pregled i dobiti liječničku svjedodžbu od liječnika Medicine rada

-nakon utvrđene ljestvice poretka kandidata za upis kandidati su dužni u roku od 7 dana dostaviti školi Ugovor o naukovanju

-potrebno je sklopiti Ugovor o naukovanju s licenciranim obrtnikom (u Narodnim novinama kupiti 4 primjerka ugovora (1 je za roditelja, 1 za obrtnika, a 2 za školu, od čega 1 za Obrtničku komoru). Osim ugovora obrtniku je potrebno donijeti na uvid ovjerenu presliku svjedodžbe 8. razreda, te liječničku svjedodžbu Medicine rada.  

-Važno! Korisne i detaljne informacije možete pogledati na portalu.

http://upisi.weebly.com

vijesti
„Djeca – prijatelji bijelog štapa“
Goranka Perković / datum: 3. 4. 2017. 12:55

Prošle školske godine u našoj školi održane su zanimljive i korisne radionice za sve učenike pod nazivom „Djeca – prijatelji bijelog štapa“ u organizaciji udruge Logos Media iz Pule.

Ove godine organiziramo radionicu za roditelje naših učenika. Ovim putem Vas pozivamo da se odazovete  na radionicu koja će se održati u četvrtak, 6.4.2017. u 17,45. Trajanje radionice je 45 minuta.

Nadamo se da ćete podržati naše nastojanje za uvažavanjem različitosti i tolerancije prema drugima i drugačijima.


[OPŠIRNIJE]Obilježili smo „Mjesec borbe protiv ovisnosti“ - 15.11.-15.12.
Administrator / datum: 14. 12. 2015. 11:10

     Ove školske godine u „Mjesecu borbe protiv ovisnosti“ bavili smo se temom Ovisnosti kroz različite aktivnosti. Učenici 8.razreda prema smjernicama i uputama izradili su prezentacije: Pušenje, Alkohol, Droga, Internet i Kockanje. Obrađene teme prezentirali su učenicima 7.razreda u srijedu,  9.12.2015.

    Osim toga, među učenicima od 5. do 8. razreda provedena je anketa na temu Ovisnosti. Rezultati obrađenih anketa dio su  tematskog panoa u našoj školi, a ujedno i savjeti roditeljima kako preventivno djelovati na svoju djecu i kako postupiti ukoliko do ovisnosti dođe.

     U suradnji s Udrugom „INSTITUT“  iz  Pule, u petak,  11.12.2015.učenici 7.i  8. razreda imali su i radionicu od dva školska sata  iz područja prevencije pušenja projekta pod nazivom „Lav u meni“.

Roditelji 7. i  8. razreda su na roditeljskom sastanku obaviješteni o provedenim aktivnostima te su im podijeljene edukativne  brošure.

U privitku možete pogledati učeničke prezentacije,  rezultate provedene ankete, kao i savjete roditeljima.


[OPŠIRNIJE]RSS


Static HTML
preskoči na navigaciju