preskoči na sadržaj

Osnovna škola Svetvinčenat

Login
Jelovnik

 

Carnetovi servisi

Portal Nikola Tesla Ucilica Enciklopedija Eknjiznica

 

Tražilica
 

 

 

I ove godine naši će se učenici natjecati na natjecanju Klokan bez granica. Prijavljeno je 57 učenika (2.-8.razreda). Natjecanje će se održati 15. ožujka 2012. godine, s početkom u 12 sati i 30 minuta u prostorijama škole.

Nešto o samom natjecanju pročitajte dalje u tekstu.

 

"Klokani bez granica"

Udruga "Klokani bez granica" međunarodnog je karaktera i okuplja predstavnike velikog broja Europskih zemalja. Njezin je cilj popularizirati matematiku i omogućiti širenje osnovne matematičke kulture. Glavna joj je zadaća organizacija igre - natjecanja "Matematički klokan" koja popularizira matematiku među mladima. Namjera je motivirati učenike da se bave matematikom izvan redovitih školskih programa.

 


Međunarodno matematičko natjecanje  "Klokan bez granica" 2013.

Ove godine natjecanje će biti održano 21. ožujka 2013. godine, s početkom u 12 sati i 30 minuta.

Primjere zadataka s prošlih natjecanja možete pogledati u knjizi: «Matematičko natjecanje Klokan bez granica 2009 – 2011», a možete je nabaviti u Hrvatskom matematičkom društvu, Bijenička 30, Zagreb.

 

Igra - natjecanje

Motto igre - natjecanja "Matematički klokan" je: bez selekcije, eliminacije i finala. Natjecanje se organizira svake godine u ožujku, istoga dana, u isto vrijeme, u svim zemljama sudionicama. Sastoji se od 12 zadataka za skupine Pčelica i  Leptirić, odnosno 24 zadatka za sve ostale skupine. Zadaci su raznovrsni i poredani od lakših prema težima. Za svaki je zadatak ponuđeno pet odgovora od kojih je samo jedan ispravan. Službeni su jezici "Klokana" francuski i engleski, a pitanja su prevedena na jezike zemalja sudionica. Igra - natjecanje se samofinancira članarinom sudionika - natjecatelja. Prikupljena se sredstva koriste za organizaciju, pripremu zadataka i simbolične poklone svim natjecateljima. Najmanje polovina prikupljene svote mora se potrošiti za nagrade najboljima.

Tekst je preuzet sa web stranica http://www.matematika.hr/klokan?@=5rho#news_10832

 
   
   
   
   
   

 

preskoči na navigaciju