preskoči na sadržaj

Osnovna škola Svetvinčenat

Login
Jelovnik

 

Carnetovi servisi

Portal Nikola Tesla Ucilica Enciklopedija Eknjiznica

 

Dokumenti za prikaz

« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

vijesti
Početak 2. polugodišta
Edi Rosin / datum: 14. 1. 2021. 14:40

Dragi učenici i poštovani roditelji,

 

najprije želim svima čestitati sretnu Novu 2021. godinu, uz obilje zdravlja i veselja!

 

Na početku smo još jedne kalendarske godine i 2. polugodišta školske godine 2020./2021.

Iako smo očekivali da će nam novo polugodište donijeti pozitivne promjene u organizaciji nastave, nažalost nije tako.

Prema procjeni epidemiološke situacije u Istarskoj županiji tijekom proteklih mjesec dana, te uzimajući u obzir povećanu mobilnost građana i povećani broj ostvarenih kontakata, Stožer civilne zaštite IŽ donio je odluku da se od ponedjeljka, 18.1.2021. godine  do 31.1.2021. godine nastava za učenike predmetne nastave (od 5.-8.razreda) odvija prema C modelu (on- line). Nastava će se odvijati preko Teams aplikacije, kao i prošle školske godine i na kraju 1. polugodišta. Nastava započinje u 8,00 sati ujutro i odvijati će se u realnom vremenu, tako da se učenici moraju uključiti na sat, te aktivno sudjelovati u istom. Podsjećamo roditelje da na vrijeme opravdaju izostanak učenika i ne uključivanje na nastavu, kako ne bi došlo do neopravdanih izostanaka učenika sa nastave.

 

Od ponedjeljka, 18.1.2021. godine,  pa sve do 31.1.2021. godine  nastava za učenike razredne nastave (1.-4. razred) odvijati će se prema A modelu (u zgradi škole). Zbog odlaska učenika predmetne nastave na on- line model podučavanja, nastava će se organizirati u jutarnjim satima, s početkom u 8,00 sati. U privitku šaljem raspored zvona i red vožnje školskog autobusa. Produženi boravak biti će organiziran od 12,00 do 16,00 sati. O mogućim izmjenama u  rasporedu sati biti ćete obaviješteni od strane vaših učiteljica.

 

2. polugodište- red vožnje autobusa

Raspored zvona 2. polugodište- razredna nastava

Raspored zvona 2. polugodište- predmetna nastava

 

Sretan početak svima!

 

Vaša ravnateljica

 


[OPŠIRNIJE]POZIV za predupis učenika u 1. razred
Edi Rosin / datum: 6. 1. 2021. 18:37

Sve informacije se mogu pronaći na linku


[OPŠIRNIJE]POSJET DJEDA BOŽIĆNJAKA
Edi Rosin / datum: 26. 12. 2020. 23:34

I nas se sjetio!!!

 

 U utorak, 22. prosinca u OŠ Svetvinčenat je stigao Djed Božićnjak koji se sjetio naših učenika kao i svake godine. Nakon prvotnog iznenađenja i nevjerice, uslijedili su pjesma i smijeh, a zatim i podjela poklona.

 

Djed Božićnjak je krenuo dalje svojim putem, a učenici su s radošću otvorili svoje poklone….

 

 Djeca i učiteljice zahvaljuju Djedu Božićnjaku na iznenađenju i  poklonima.

 

 

           Učiteljica

 Silvia Nadenić

 

 [OPŠIRNIJE]Prelazak na model C - nastava na daljinu
Edi Rosin / datum: 15. 12. 2020. 17:56

Dragi učenici i poštovani roditelji,

 

obavještavamo Vas da je s obzirom na nepovoljnu epidemiološku situaciju uzrokovanu COVID-19 om, Istarska županija kao osnivač,  zajedno sa Stožerom civilne zaštite Istarske županije dala preporuku da se od ponedjeljka, 14.12.2020. godine nastava za učenike predmetne nastave (od 5.-8.razreda) odvija prema C modelu (on- line). Nastava će se odvijati preko Teams aplikacije, kao i prošle školske godine ( od ožujka do lipnja). Učenicima će se nastava on- line odvijati prema rasporedu kojeg su imali i do sada, s razlikom da će im nastava početi u 8,00 sati ujutro, umjesto od 7,30 do sada (u privitku šaljem satnicu). Nastava će se odvijati u realnom vremenu, tako da se učenici moraju uključiti na sat, te aktivno sudjelovati u istom. Podsjećamo roditelje da na vrijeme opravdaju izostanak učenika i ne uključivanje na nastavu, kako ne bi došlo do neopravdanih izostanaka učenika sa nastave. Nastava prema C- modelu odvijati će se do kraja 1. polugodišta (23.12.2020.).

 

Od ponedjeljka, 14.12.2020. godine,  pa sve do kraja 1. polugodišta (23.12.2020. godine) nastava za učenike razredne nastave (1.-4. razred) odvijati će se u jutarnjoj smjeni. Zbog odlaska učenika predmetne nastave na on- line model podučavanja, nastava će se organizirati u jutarnjim satima, s početkom u 8,00 sati. U privitku šaljem raspored zvona i red vožnje školskog autobusa. Produženi boravak biti će organiziran od 12,00 do 16,00 sati. Zbog učitelja koji predaju u razrednoj i predmetnoj nastavi ( engleski, talijanski, vjeronauk, glazbeni, informatika) raspored sati biti će nešto malo izmijenjen, o čemu ćete biti obaviješteni  od strane vaših učiteljica.

 

Početak 2. polugodišta je 18.1.2021. godine, te o modelu nastave koji će se odvijati, biti ćete pravovremeno obaviješteni.

 

Iskreno se nadam da će nam Nova godina donijeti pozitivne i lijepe promjene, a do tada, zahvaljujem se svima na suradnji i šaljem srdačne pozdrave!

 

Vaša ravnateljica

 

Odluka o promjeni modela nastave

Predmetna nastava - raspored zvona od ponedjeljka 14.12.2020. do kraja 1.polugodišta

Razredna nastava - raspored zvona od ponedjeljka 14.12.2020. do kraja 1.polugodišta

Vozni red - razredna nastava od ponedjeljka 14.12. 2020. do kraja 1. polugodišta


[OPŠIRNIJE]eTwinning u našoj školi
Edi Rosin / datum: 2. 12. 2020. 18:33

eTwinning u našoj školi

 

U sklopu dodatne nastave engleskog jezika pridružili smo se međunarodnom eTwinning projektu: Folklore, Myths and Legends: A project where your culture becomes legendary! To je projekt u kojeg su uključeni učenici i njihovi učitelji iz različitih škola u Europi (nekoliko škola iz Francuske, Turske i naša iz Hrvatske).

Projekt se odvija putem web platforme TwinSpace preko koje sudionici projekta mogu međusobno komunicirati na engleskom jeziku, razmjenjivati informacije, iskustva, foto i video materijale.

U kreativnom, zabavnom i interaktivnom okruženju za učenje s različitim međunarodnim partnerima, cilj je stvoriti novu, uzbudljivu društvenu igru koju sudionici mogu igrati zajedno na kraju projekta. Igra se temelji na mitskim bićima i legendama iz svake države sudionice projekta. U sklopu ovog projekta komuniciramo s učenicima i učiteljima raznih škola, istražujemo i učimo o kulturi drugih zemalja.

Projekt traje kroz cijelu školsku godinu, a mi s učiteljicom engleskog jezika, Anom Radolović, istražujemo o mitskim bićima i legendama našeg zavičaja.

Uz pomoć prezentacije koju nam je pripremio učitelj Marko Jelenić proširio nam je znanje o nekim mitskim bićima i legendama iz Istre. Saznali smo o štrigama, štrigunima, vamprima, vukodlacima, krsnicima, macmalićima i o još puno drugih mitskih bića te ćemo izabrati jedan koji ćemo predstaviti drugim školama.

S puno snage, volje i uzbuđenja krenuli smo u novi projekt i radujemo se svakom novom zadatku, naučenim novim informacijama te druženju s ostalim sudionicima.

Osmaši, polaznici dodatne nastave iz engleskog jezika

 


[OPŠIRNIJE]10. istarski zavičajni kviz- Krasna zemljo
Edi Rosin / datum: 26. 11. 2020. 09:28

10. istarski zavičajni kviz- Krasna zemljo

10° quiz regionale istriano - Meraviglioso paese

 

U petak, 20.11.2020 godine učenici osmih razreda naše škole sudjelovali su na 10. istarskom zavičajnom kvizu Krasna zemljo - Meraviglioso paese. Tema ovogodišnjega kviza bila je:  Pregled istarske povijesti s posebnim osvrtom na Labin. Natjecatelji koji su predstavljali našu školu jesu: Nicole Macan i Deni Lenić. Ciljevi kviza jesu popularizacija zavičajne povijesti, materijalne i nematerijalne kulturne baštine, edukacija mladih o potrebi njena očuvanja, kao i promicanje zavičajnoga identiteta. S obzirom na epidemiološku situaciju, kviz je proveden online, i to na digitalnoj platformi Loomen (CARnet sustav za online učenje) u Informatičkoj učionici naše škole. Vrijeme za rješavanje digitalnoga kviza bilo je 40 minuta. Čestitamo i zahvaljujemo našim učenicima na uspješnim rezultatima i trudu.

 

                                                                Učiteljica povijesti Doris Bilić

 


[OPŠIRNIJE]I U MOJOJ ŠKOLI GORI SVIJEĆA ZA VUKOVAR
Edi Rosin / datum: 24. 11. 2020. 07:25

Ove se godine  18. studeni po prvi puta obilježava kao državni blagdan i neradni dan. Vlada Republike Hrvatske dan 18. studenog proglasila je Danom sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Danom sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Djelatnici i učenici naše škole obilježili su taj dan kako bismo odali  počast hrvatskim braniteljima.

U želji da u ovim danima damo svoj mali doprinos tom važnom datumu na satu Povijesti učenicima je prikazan film o Vukovaru -  gradu heroju Domovinskog rata. Film su pripremili  dr. sc. Antom Nazorom, ravnatelj Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata i učenica Antea Dedić, u suradnji s izdavačkom kućom Alfa.  Priča je napravljena u znak sjećanja na one kojih više nema. Učenici su oslikali Vukovarski vodotoranj -  simbol hrvatskog zajedništva. Crteži su izloženi u holu škole te zapaljene su svijeće za žrtve Domovinskog  rata.

 

                                                                                              Učiteljica povijesti Doris Bilić

 

 

 


[OPŠIRNIJE]Dječji tjedan
Edi Rosin / datum: 21. 10. 2020. 19:18

Dječji tjedan obilježava se svake godine u prvom tjednu mjeseca listopada.

Cilj obilježavanja Dječjeg tjedna je u usmjerivanju pozornosti najšire javnosti prema ostvarivanju prava i potreba svakog djeteta.

I ove godine u našoj školi-  u suradnji učitelja, stručnih suradnika i učiteljice produženog boravka obilježen je Dječji tjedan raznim aktivnostima poput uređenja panoa, igranja raznih igara i crtanja po placi u Svetvinčentu. U suradnji sa našom pedagoginjom djeca su se bavila temom dječjih prava te su pisali poruke  odraslima, dok su učenici 7. i 8. razreda, u suradnji s učiteljem likovne kulture obojali u razne boje beton na ulazu u zgradu škole.

U istom tjednu, u ponedjeljak 05. listopada obilježen je i Svjetski dan učitelja. Tom prigodom su učenici crtali svoje učiteljice, pisali poruke, te su se neki učenici okušali i u ulozi učitelja.

                                                                    

Učiteljica PB

Silvia Nadenić

 

 

 


[OPŠIRNIJE]Doček prvašića
Edi Rosin / datum: 22. 9. 2020. 21:16

U ponedjeljak, 7. rujna 2020. godine za 15 prvašića Osnovne škole Svetvinčenat započelo je novo razdoblje u njihovim životima.

Nakon pozdrava ravnateljice, učenici su sa svojom učiteljicom Tatjanom krenuli u učionicu, gdje su ih dočekali prigodni darovi, nova prijateljstva i zanimljiva druženja.

Sretno našim prvašićima i njihovim roditeljima!

 

 

 


[OPŠIRNIJE]Novi red vožnje autobusa
Edi Rosin / datum: 8. 9. 2020. 12:50

Dragi učenici i poštovani roditelji,

novi raspored vožnje školskog autobusa nalazi se u privitku.

 

RAVNATELJICA:

Silvija Jeromela Obrovac, prof.


[OPŠIRNIJE]ORGANIZACIJA RADA I IZVOĐENJE NASTAVE U OSNOVNOJ ŠKOLI SVETVINČENAT U ŠKOLSKOJ GODINI 2020./ 2021.
MARINA ROCE / datum: 4. 9. 2020. 14:37

Dragi učenici i poštovani roditelji,

u velikom iščekivanju početka nove školske godine, a s obzirom na „Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID- 19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./ 2021.” od 24. kolovoza te dokumente Ministarstva znanosti i obrazovanja „Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanim s COVID_ 19 za pedagošku godinu 2020./ 2021.” Osnovna škola Svetvinčenat organizirala je izvođenje odgojno- obrazovnog rada kako slijedi u nastavku teksta.

Od tri modela nastave koje je predložilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, naša je Škola odabrala model odgojno- obrazovnog rada i nastave u ustanovi (A  model).

Nastava će se i dalje odvijati u dvije smjene: predmetna nastava u jutarnjoj smjeni, razredna nastava u poslijepodnevnoj smjeni.

Nastavni satovi biti će skraćeni sa 45 na 40 minuta, te će početak nastave za jutarnju smjenu biti u 7,30 do 12,15 ili 13,00 sati (ovisno o rasporedu)  i poslijepodnevnu smjenu od 14,00 sati do 17,15 ili 18,00 sati (ovisno o rasporedu).

Odlazak na marendu u blagovaonicu škole uz odgovarajuću distancu biti će organiziran u dvije smjene, zbog što manjeg miješanja djece različitih razreda.

Prijevoz je i dalje organiziran u dvije ture za svaku smjenu. U AUTOBUSU JE ZA SVE UČENIKE OBAVEZNO NOŠENJE MASKE, te je preporučeno da u autobusu djeca uvijek sjede na istom mjestu. Županija je osigurala sredstva za nabavku maski za učenike, međutim dok ne maske stignu učenici moraju imati svoju masku. 

Učenici neće mijenjati učionice kao i do sada, već će za vrijeme nastave boraviti u istoj učionici.

1. UČIONICA: 1. i 8. razred

2. UČIONICA: 2. i 5. razred

3. UČIONICA: 4. i 6. razred

4. UČIONICA: 3. i 7. razred.

Kako bi učenici imali dnevno kontakt sa što manjim brojem učitelja, organizirat će se blok- satovi  kad god je to moguće.

Produženi boravak biti će kao i do sada organiziran u jutarnjim satima, pa sve do početka nastave za učenike razredne nastave, uz male promjene prostora zbog organiziranja mjera distance.

 

PROTOKOL ZA UČENIKE:

1. Prije dolaska u školu učenici mjere tjelesnu temperaturu, te u slučaju povišene tjelesne temperature, učenici ne dolaze u školu.

2. Na ulasku u zgradu učenici poštujući distancu dezinficiraju obuću i ruke, stavljaju rezervnu obuću  te ulaze u pripadajuću učionicu bez zadržavanja na hodniku.

3. Za vrijeme malih odmora učenici ostaju u učionicama i nije dozvoljeno zadržavanje po hodnicima i grupiranje s učenicima drugih razreda.

3. Ako učenik za vrijeme boravka u školi razvije simptome koji upućuju na moguću zarazu, učitelj o tome obavještava roditelje, koji trebaju doći po dijete.

 

PROTOKOL ZA RODITELJE:

1. Prije dolaska u školu, roditelj mora djetetu izmjeriti temperaturu i učenicima razredne nastave upisati u bilježnicu.

2. Roditeljima je dozvoljen dolazak u zgradu škole uz korištenje zaštitne maske, uz dogovoren termin, bez dugih zadržavanja.

3. Za potvrde ili bilo kakve druge informacije, roditelji telefonskim ili elektronskim oblikom komuniciraju sa ravnateljicom, učiteljima i drugim djelatnicima škole.

4. Ako je učenik bolestan i pokazuje simptome COVIDA- 19 roditelj je o tome dužan obavijestiti školu.

 

Zbog trenutne situacije uzrokovane pojavom COVIDA-19, te zbog što bolje informiranosti roditelja o izmjenama u načinu organizacije rada naše ustanove, roditeljski sastanci biti će organizirani u  prvom tjednu nastave i to prema slijedećem rasporedu:

 

UTORAK, 8.9. - 1. RAZRED U 16,30 SATI

- 6. RAZRED U 17,30 SATI

- 5. RAZRED U 18,30 SATI

SRIJEDA, 9.9. - 2. I 3. RAZRED U 18,30 SATI

ČETVRTAK, 10.9. - 4. RAZRED U 18,15

PETAK, 11.9. - 8. RAZRED U 17,00 SATI

- 7. RAZRED U 18,00 SATI.

 

U novu školsku godina 2020./2021. krenuli smo sa novim izazovima i potrebom za velikom reorganizacijom odgojno- obrazovnog procesa.

Svi djelatnici naše Škole uložili su velike napore da bi se nastava odvijala sigurno i kvalitetno, uzimajući u obzir preporuke i upute koje smo dobili.

Želim svima sretan početak, puno strpljenja i zdravlja!

 

RAVNATELJICA:

Silvija Jeromela Obrovac, prof.


[OPŠIRNIJE]PRVI DAN NASTAVE
MARINA ROCE / datum: 3. 9. 2020. 19:25

Dragi učenici,

iza nas je školska godina koju ćemo dugo pamtiti, a pred nama nova školska godina puna izazova.

Nova nastavna godina počinje u ponedjeljak, 7.9. 2020. godine, i to prema slijedećem rasporedu:

- učenici 2., 3. i 4. razreda dolaze na nastavu u 8,00 sati, a povratak kućama predviđen je u 10,00 sati

- učenici predmetne nastave  ( 5. - 8. razred) dolaze na nastavu u 12,00 sati, te je povratak kućama predviđen u 14,15 sati.

Raspored vožnje školskog autobusa nalazi se u privitku.

Učenicima će taj dan biti osigurana marenda.

Veselimo se Vašem dolasku i želimo svima sretan početak!

 

Djelatnici Osnovne škole Svetvinčenat s ravnateljicom


[OPŠIRNIJE]DRAGI PRVAŠIĆI I POŠTOVANI RODITELJI!
MARINA ROCE / datum: 3. 9. 2020. 19:23

Obavještavamo Vas da će se prijem učenika 1. razreda održati  u dvorištu naše škole u ponedjeljak, 7.9. 2020. godine, s početkom u 10,00 sati.

Nakon uvodnog pozdrava, učenici će u pratnji svoje učiteljice biti smješteni u svom razredu, dok će roditelji imati sastanak sa pedagoginjom škole.

Molimo da zbog epidemiološke situacije ponesete masku te održavate propisani fizički razmak.

Također, molimo Vas da sa sobom ponesete školsku ili neku drugu prikladnu torbu, budući će taj dan biti i podjela udžbenika.

 

DOBRO NAM DOŠLI DRAGI PRVAŠIĆI!


[OPŠIRNIJE]Popis odabranih udžbenika i drugih obrazovnih materijala za šk.god.2020./2021.
Administrator / datum: 15. 7. 2020. 15:25

Poštovani roditelji,

sukladno članku 14. Zakona o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu (NN 116/18) sredstva za nabavu udžbenika za obvezne i izborne nastavne predmete učenicima osnovnih škola osigurana su u Državnom proračunu. Roditelji ne naručuju niti plaćaju udžbenike, već ih naručuje škola.

Učenici će u rujnu preuzeti udžbenike na revers te ih na kraju nastavne godine vratiti školi.

Druge obrazovne materijale (radne bilježnice, zbirke, atlase..) roditelji naručuju i kupuju sami, dok će likovne mape učenici naručiti kad počne nastava.

Na stranici naše škole nalazi se Popis odabranih udžbenika i drugih obrazovnih materijala koji su odabrani od strane učitelja Osnovne škole Svetvinčenat u školskoj godini 2020./ 2021.

U privitku se nalazi popis Drugih obrazovnih materijala i prema tom popisu za svaki razred roditelji naručuju i kupuju radne bilježnice, zbirke, atlase.

U privitku se nalazi i Obrazac pisane suglasnosti koju je škola dužna zatražiti od roditelja o korištenju drugih obrazovnih materijala u nastavnom procesu.

Potpisanu suglasnost roditelj može donijeti osobno u zgradu škole od 25.- 28.8. 2020. godine, u vremenu od 8,00- 12,30, ili skenirati i poslati na mail škole (ured@os-svetvincenat.skole.hr).

Za bilo kakva pitanja i nejasnoće, stojimo na raspolaganju.

Srdačan pozdrav!

RAVNATELJICA:

Silvija Jeromela Obrovac, prof.


[OPŠIRNIJE]Oproštaj osmaša
Administrator / datum: 10. 7. 2020. 19:19

Uz podjelu svjedodžbi, pohvalnica, nagrada i prigodne pjesme, 8.7.2020., oprostili smo se od naših osmaša. Želimo im puno uspjeha u srednjoj školi i daljnji nastavak školovanja.

 

 


[OPŠIRNIJE]Podjela svjedodžbi za učenike
Administrator / datum: 1. 7. 2020. 14:54

Poštovani roditelji i dragi učenici,

obavještavamo Vas da će se podjela svjedodžbi za učenike naše škole održati prema slijedećem rasporedu:

PONEDJELJAK, 6.7.2020. GODINE:

OD 9,00- 10,00 SATI:

- učenici 1., 2., 3., 5., 6. i 7. razreda

U 18,30 SATI:

- učenici 4. razreda

SRIJEDA, 8.7.2020. GODINE:

U 19,30 SATI:

- učenici 8. razreda.

Za učenike koji po svoje svjedodžbe dolaze u ponedjeljak u 9,00 sati biti će organiziran školski autobus, prema rasporedu vožnje koji se nalazi u privitku.

Zamolila bi roditelje da i dalje prate obavijesti na stranicama naše škole, zbog popisa udžbenika za školsku godinu 2020. /2021. koji će uskoro biti objavljeni.

Na samom kraju ove nastavne godine, želim se još jednom zahvaliti svima na suradnji. Dogodila nam se jedna nepredviđena situacija u kojoj smo dokazali da uz podršku, strpljenje, organizaciju i razumijevanje možemo stvarno puno toga napraviti. Što nam jesen nosi, još nitko ne zna. Prilagođavati ćemo se i dalje situaciji te pokušati uvijek izvući ono što je najbolje i najkorisnije za našu djecu.

Želimo svima ugodan odmor ispunjen morem, suncem, igrom i  zabavom!

Srdačan pozdrav!

RAVNATELJICA:

Silvija Jeromela Obrovac, prof.


[OPŠIRNIJE]Povrat udžbenika i laptopa školske godine 2019./20.
Administrator / datum: 25. 6. 2020. 11:09

Poštovani,

obavještavamo Vas da će se povrat udžbenika, te tableta i laptopa (koji su predani djeci na korištenje za vrijeme on- line nastave) održati u našoj školi u utorak, 30.6.2020. godine, od 12-19 sati.

Uz obavezne udžbenike, tko želi može donijeti u školu i radne bilježnice  za stari papir.

Podsjećamo, obavezni udžbenici koji se vraćaju moraju biti neoštećeni.  U slučaju oštećenja ili gubitka udžbenika, roditelj je dužan nadoknaditi štetu u iznosu od 50% kataloške cijene udžbenika.

Uz udžbenik, koji ga sadrži, obavezno je i vraćanje CD-a.

Zahvaljujemo na suradnji, uz srdačan pozdrav!

RAVNATELJICA:

Silvija Jeromela Obrovac, prof.


[OPŠIRNIJE]Fotografiranje djece po razredima
Administrator / datum: 19. 6. 2020. 12:36

Poštovani,

obavještavamo Vas da će se u utorak, 23. 6. 2020. godine u našoj školi organizirati fotografiranje djece po razredima.

Učenici razredne nastave imati će fotografiranje u 11,00 sati, a učenici predmetne nastave u 13,00 sati.

Učenike predmetne nastave će školski autobus koji kreće iz Savičente u 12,30 sati dovesti u školu na fotografiranje, te će učenici također imati i posljednji sat razrednika.

Povratak iz Savičente je u 14,00 sati.

Zahvaljujemo na razumijevanju i srdačan pozdrav!

RAVNATELJICA:

Silvija Jeromela Obrovac, prof.


[OPŠIRNIJE]TESTIRANJE DJECE ZA UPIS U 1. RAZRED OSNOVNE ŠKOLE ZA ŠKOLSKU GODINU 2020./2021.
Administrator / datum: 8. 6. 2020. 15:41

Poštovani,

obavještavamo Vas da će se psihologijsko testiranje djece za upis u prvi razred Osnovne škole Svetvinčenat za školsku godinu 2020./2021. održati u srijedu, 10. lipnja 2020. godine s početkom u 17,00 sati (prva grupa), odnosno u 18,00 sati (druga grupa). Testiranje će se provesti u zgradi škole.

Molimo Vas da se prilikom boravka u ustanovi pridržavate općih mjera za sprječavanje zaraze COVID-19 (fizički razmak, dezinfekcija ruku). U slučaju postojanja simptoma respiratornih bolesti kod Vas ili djeteta, molimo Vas da ne dolazite u ustanovu, već da nas telefonski obavijestite o spriječenosti dolaska.

Upis djece u prvi razred Osnovne škole Svetvinčenat biti će 16. lipnja 2020. godine, s početkom u 18,00 sati.

Obavijest o upisu djece je u prilogu.

Srdačan pozdrav!

 

RAVNATELJICA:

Silvija Jeromela Obrovac, prof.


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST ZA RODITELJE, raspored i red vožnje autobusa
Administrator / datum: 27. 5. 2020. 08:49

Poštovani roditelji,

veseli me obavijestiti vas da su od ponedjeljka, 25.5. 2020. godine gotovo svi naši učenici ponovno  krenuli na nastavu u zgradu škole.

Kao što smo i ranije najavili, nastava za učenike od 1. - 4. razreda odvija se u jutarnjoj smjeni, a nastava učenicima završava prema slijedećem rasporedu: 

1. razred- svaki san u 11,30 sati,

2., 3., i 4. razred- ponedjeljkom i petkom u 11,30 sati, utorkom, srijedom i četvrtkom u 12,30 sati.

Rasporedi vožnje školskog autobusa nalaze se u privitku.

Zahvaljujem na dosadašnjoj suradnji, te ukoliko imate bilo kakva pitanja ili nejasnoće, stojimo na raspolaganju.

Srdačan pozdrav!

RAVNATELJICA:

Silvija Jeromela Obrovac, prof.


[OPŠIRNIJE]Nastava od 25.5.2020.
Administrator / datum: 22. 5. 2020. 10:13

Poštovani roditelji,

sukladno naputcima HZZJZ te MZO od ponedjeljka 25. svibnja 2020. godine kreće nastava za učenike od 1. do 4. razreda. U cilju unapređenja zaštite učenika, djelatnika škole i ostalih posrednih sudionika odgojno-obrazovnog procesa, Škola će osigurati sve mjere prema uputama HZZJZ-a i MZO-a.

Budući da se učenici predmetne nastave ne vraćaju u zgradu škole, nastava za učenike od 1.- 4. razreda biti će organizirana u jutarnjoj smjeni i to s početkom u 8,00 sati.

Za učenike će od 25.5. 2020. godine  biti organiziran prijevoz, a red vožnje nalazi se u privitku. Organizirati će se i produženi boravak, i ovisno o potrebi roditelja, dogovoriti će se termini dolaska po djecu u školu.

U privitku se nalaze i preporuke za roditelje koje je bitno istaknuti, kako bi odgojno- obrazovni proces tekao u najboljem redu.

Napokon će hodnicima škole i dvorištem zaoriti dječji smijeh!

Od srca zahvaljujem svima vama dragi roditelji na velikoj podršci za vrijeme nastave na daljinu. Veliko hvala svim učiteljima  i našim stručnim suradnicima koji su u izazovnom vremenu u kojem smo se svi zajedno našli, pokazali veliku profesionalnost, strpljivost, organiziranost i bili velika potpora roditeljima i djeci.

Djeca su nestrpljivo čekala povratak u školu, i napokon će u ponedjeljak opet moći doći u našu zgradu na nastavu, a mi ih očekujemo raširenih ruku!

Sretno svima!

RAVNATELJICA:

Silvija Jeromela Obrovac, prof.


[OPŠIRNIJE]Uključivanje učenika u razrednu nastavu od 25. svibnja 2020. godine
Administrator / datum: 20. 5. 2020. 17:15

Poštovani roditelji,

dana 20. svibnja 2020. godine Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je nove Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova i razrednu nastavu od 1. do 4. razreda. Molimo vas da Upute pažljivo pročitate.

Molimo sve roditelje koji žele da im djeca od ponedjeljka 25. svibnja 2020. godine pohađaju nastavu u školskoj ustanovi, da najkasnije do sutra u 14,00 sati preko svojih učiteljica obavijeste o svojoj odluci.

Nakon dobivenih informacija škola će organizirati rad i održavanje nastave sukladno iskazanom interesu, te će daljnje upute o organizaciji nastave, prijevoza učenika i organizacije produženog boravka biti objavljene na web stranicama škole.

S poštovanjem!

RAVNATELJICA:

Silvija Jeromela Obrovac, prof.


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST O UPISU DJECE U 1. RAZRED ZA ŠKOLSKU GODINU 2020./2021.
Administrator / datum: 19. 5. 2020. 14:07

Poštovani roditelji,

od 11. svibnja 2020. godine školska medicina započet će sa svim planiranim aktivnostima vezanim uz upis djece u 1. razred osnovne škole.

Obavijesti o pregledu i provedbi sistematskog pregleda prije upisa u 1. razred dobit ćete na kućnu adresu.

Obavijest o psihologijskom testiranju bit će naknadno objavljena.

Isto tako, naknadno će biti objavljeni termini za upis u 1. razred osnovne škole.

Srdačan pozdrav!

RAVNATELJICA:

Silvija Jeromela Obrovac, prof.


[OPŠIRNIJE]Noć knjige 2020. OŠ Svetvinčenat
Administrator / datum: 6. 5. 2020. 16:37

Iako je pandemija korona virusa sve nas primorala da ostanemo doma i da se školski program obavlja on line mi smo našli načina i ove godine obilježili Noć knjige. Umjesto da nam uživo čitaju naši gosti književnici iz Ližnjana, obitelj Grgorinić Rađen su preko you tubekanala: https://www.youtube.com/watch?v=_KoHeHOyauY)   pročitali svoje djelo, „Škura, škura boška“ a naši učenici od prvog do četvrtog razreda su nakon slušanja napravili likovne i literarne uradke.

Sve radove možete pogledati u foto galeriji.


[OPŠIRNIJE]Organizacija nastave u školi od 11. svibnja za učenike razredne nastave
Administrator / datum: 3. 5. 2020. 20:25

Dragi roditelji učenika razredne nastave, evo nekoliko informacija!

 

Prema odluci Vlade Republike Hrvatske, Preporuci Ministarstva znanosti i obrazovanja i Uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, u školama bi od 11. svibnja trebala započeti nastava za učenike od 1. do 4. razreda.

Bitno je naglasiti da se radi samo o IZNIMNIM SITUACIJAMA i da sva djeca neće moći dolaziti u školu na nastavu.

Uvažavajući epidemiološku situaciju i Preporuke MZO-a i HZJZ nastava neće započeti  normalno za sve učenike razredne nastave, nego će se organizirati za djecu koja ispunjavaju uvjete prema preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Uvjeti koje učenici trebaju ispunjavati i o kojima Vas molim da razmislite su slijedeći:

- oba roditelja djeteta su zaposleni i nemaju mogućnost zbrinjavanja djeteta u vrijeme dok su na poslu

- dijete nema kroničnih bolesti (respiratorne, kardiovaskularne, dijabetes, maligne bolesti, imuno deficijencije, veća tjelesna/ motorička oštećenja

- niti jedan od ukućana s kojima dijete boravi ili osobe s kojima je dijete u svakodnevnom kontaktu nisu stariji od 65 godina

- niti jedan od ukućana s kojima dijete boravi ili osobe s kojima je dijete u svakodnevnom kontaktu nisu u samoizolaciji ili karanteni i nisu u povećanom riziku zaraze virusom Covid- 19

- dijete nema povišenu tjelesnu temperaturu, respiratorne simptome poput kašlja i kratkog daha ili druge simptome bolesti poput gripe ili prehlade.

U slučaju da dijete ispunjava sve gore navedene uvjete i roditelji žele da dolazi na nastavu u školu, oba roditelja MORAJU POTPISATI PISANU IZJAVU u kojoj (pod punom materijalnom i krivičnom odgovornošću) jamče da su ispunjeni svi gore navedeni uvjeti.

U privitku šaljem Epidemiološke mjere koje će vrijediti za djecu i roditelje koji se odluče za odlazak djeteta na nastavu u školu i Izjavu roditelja koju potpisuju roditelji učenika koji žele da im dijete nastavu pohađa u zgradi škole.

Roditelji čije dijete ispunjava propisane uvjete i koji su se odlučili da njihovo dijete od 11. svibnja pohađa nastavu u školi dužni su potpisanu izjavu predati u školu ( ili fotografirati ispisanu i potpisanu izjavu te poslati na e- mail ured@os-svetvincenat.skole.hr)  NAJKASNIJE do utorka, 5. svibnja 2020. godine do 13,00 sati .

Škola će osigurati uvjete da bi dijete moglo pohađati nastavu u školi, pri čemu se učenik treba pridržavati svih propisanih epidemioloških mjera koje se odnose na djetetov boravak u školi.

Za učenike koji bi eventualno dolazili u školu ( max.9 učenika iz istog odjeljenja) nastava bi dijelom bila u školi (hrvatski jezik, likovna kultura, matematika, priroda i društvo, te glazbena kultura za 1.-3. razred) dok bi se u virtualnom obliku održava nastava iz engleskog jezika, talijanskog jezika, vjeronauka i glazbene kulture (za učenike 4. razreda).

Nastava za djecu koja ostaju kod kuće i dalje će se odvijati kao i do sada, u virtualnom obliku.

Zahvaljujem Vam na dosadašnjoj suradnji te za bilo kakva pitanja i nedoumice- stojim na raspolaganju!

RAVNATELJICA:

Silvija Jeromela Obrovac, prof.

 

 


[OPŠIRNIJE]Upute za vrednovanje i ocjenjivanje tijekom nastave na daljinu
Administrator / datum: 7. 4. 2020. 18:53

Dragi učenici i roditelji, Upute za vrednovanje i ocjenjivanje tijekom nastave na daljinu možete pogledati na ovom linku.


[OPŠIRNIJE]Obavijest za roditelje i učenike
Administrator / datum: 7. 4. 2020. 18:44

Poštovani roditelji i učenici,

iza nas je treći tjedan nastave na daljinu- nastave pune izazova, promjena i prihvaćanja jednog novog načina život.

Želim vjerovati da će se hodnicima naše škole brzo opet čuti smijeh i veselje naših učenika kojima nedostaju prijatelji, zajednički školski odmori, učitelji i atmosfera naše škole.

Do povratka u školske klupe, nastavljamo kao i do sada- hrabro, marljivo i odlučno.

Za sada nemamo promjena u odvijanju nastave na daljinu. U načinu rada sve ostaje kao i do sada.

Promjene se odnose na planove u  tjednu prije i nakon Uskrsa.

Prema preporukama Ministarstva znanosti i obrazovanja, ovaj tjedan prije Uskrsa (6.- 10.travnja) trebao bi biti tjedan ponavljanja i planiranja.

Aktivnosti učenika biti će usmjerene na ponavljanje i rješavanje eventualnih zaostataka.

Učitelji će analizirati aktivnosti učenika tijekom prethodnih triju tjedana nastave te im dati povratnu informaciju je li njihova aktivnost bila u skladu s očekivanjima ili ima potrebe za poboljšanjem.

Također, razrednici će kao i do sada obavijestiti roditelje ima li poteškoća, te utvrditi razlog nesudjelovanja učenika i pronaći rješenje za poboljšanje.

Napominjem da zbog nadoknade nastave i izmjene Kalendara rada škole, četvrtak i petak (9. i 10.4.) su nastavni dani.

Ponedjeljak, 13. travnja je Uskrsni ponedjeljak- blagdan je RH i nema nastave.

 

Nakon Uskrsa, prema Uputama za vrednovanje i ocjenjivanje tijekom nastave na daljinu koje je  utvrdilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja kreće se s vrednovanjem i ocjenjivanjem. Vrednovanje je bitno jer učeniku daje povratnu informaciju o tome je li ostvario odgojno- obrazovne ishode, ali i kako će poboljšati svoje učenje.

Za potrebe izvođenja nastave na daljinu mogu se uvesti neke prikladne metode provjere znanja i vještina.

U tu svrhu potrebna je prilagodba usmenih i pisanih provjera. Inovativne metode vrednovanja uključuju izradu projekata, plakata, rješavanje problema, izradu e-portfolija, istraživačke radove, praktične radove, projekte, a o načinima vrednovanja i ocjenjivanja u našoj školi biti ćete obavješteni sa strane učitelja i razrednika.

Za razrednu nastavu dovoljno je pratiti aktivnost učenika – jesu li sve zadaće i vježbe izrađene te dati učenicima da naprave neke od kompleksnijih zadataka koji služe sintezi znanja, a poticajni su za učenje, kao što su izrada plakata, umnih mapa, crteža, sastavaka, kvizova. Naglasak je na tome da u razrednoj nastavi ne treba učenika usmeno ispitati tijekom nastave na daljinu.

 

Za bilo kakva pitanja, poteškoće i nedoumice- stojimo na raspolaganju i možete nas kontaktirati na brojeve: 560-001, 099/ 2643001.

Koristim priliku da se  još jednom zahvalim svim učenicima, roditeljima, učiteljima, stručnim suradnicima i djelatnicima škole na velikom trudu i zalaganju u ovoj nepredvidivoj situaciji.

Srdačno vas pozdravljam,  i želim od srca svima sretan i zdrav Uskrs!

RAVNATELJICA ŠKOLE:

Silvija Jeromela Obrovac, prof.


[OPŠIRNIJE]Kako podržati vještine sučavanja i mentalno zdravlje djece
Administrator / datum: 30. 3. 2020. 15:03

Djelatnici  Odgojnog savjetovališta Centra za rehabilitaciju ERF izradili su letak „KAKO PODRŽATI VJEŠTINE SUČAVANJA I MENTALNO ZDRAVLJE DJECE“ koji je, prvenstveno, namijenjen djeci i roditeljima.

Materijal sadržava niz aktivnosti za koje vjerujemo da mogu pomoći djeci u izražavanju svojih osjećaja i misli, usmjeravaju ih na razumijevanje promjene i na budućnost.


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST ZA RODITELJE I UČENIKE
MARINA ROCE / datum: 20. 3. 2020. 13:45

Poštovani roditelji i učenici,

nakon prvog tjedna odvijanja nastave na daljinu želim vam se od srca zahvaliti na strpljenju, razumijevanju i suradnji.

Naši vrijedni učitelji, u suradnji sa stručnim suradnicima održavaju nastavu na daljinu metodama koje do sada nisu bile primjenjivane, i iza njihovog rada stoji veliki trud.

Zalaganjem  vas roditelja i  vaše djece, svi zajedno imamo potvrdu da trud nije uzaludan i da će sigurno uroditi plodom.

Djeci posebna pohvala zbog ozbiljnog i savjesnog pristupanja radu i velikoj zainteresiranosti.

 

Za sada nemamo promjena u odvijanju nastave na daljinu. Sve ostaje kao i do sada.

Učenici razredne nastave prate nastavu putem TV programa HRT 3 po zadanom rasporedu, te dobivaju i dodatne upute od svojih učiteljica.

Učenici predmetne nastave nastavljaju raditi u svojim „virtualnim razredima” na kojima su prisutni svi učenici i predmetni nastavnici. Također, u dogovoru s učiteljima mogu pratiti i televizijske sadržaje koje nudi MZOS (Sportska televizija).

Naša škola nastavu na daljinu radi prema redovitom rasporedu predmeta kakav su učenici imali i dok se nastava odvijala u školi.

 

Zbog poteškoća u sustavu prijave, molimo učenike da se u toku dana pokušavaju uključiti u svoje Timove. Iz tih razloga ne očekuje se prisustvovanje učenika na izvršavanju zadataka u realnom vremenu, već mogu i u toku dana rješavati i slati zadane zadatke, te o rokovima isporuke zadataka moraju poštivati dogovor s pojedinim učiteljima.

U slučaju poteškoća učitelji šalju upute na mail adrese učenika i najbitnije je da se informacije prenose.

Također, za bilo kakva pitanja, poteškoće i nedoumice- stojimo na raspolaganju i možete nas kontaktirati na brojeve: 560-001, 099/ 2643001.

 

ZAHVALJUJEM NA SURADNJI I VELIKI POZDRAV SVIMA!

 

RAVNATELJICA ŠKOLE:

Silvija Jeromela Obrovac

 


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST ZA RODITELJE
MARINA ROCE / datum: 13. 3. 2020. 20:40

Poštovani roditelji,

obavještavamo vas da će se od ponedjeljka, 16. ožujka 2020. godine krenuti sa nastavom na daljinu (od kuće).

Za učenike razredne nastave (niži razredi) nastava će se odvijati putem TV programa HRT 3 i to po slijedećem rasporedu:

1. RAZRED - od 8,00 do 10,00 sati

2. RAZRED - od 10,00 do 12,30 sati

3. RAZRED - od 13,00 do 16,00 sati

4. RAZRED - od 16,00 do 19,00 sati.

Učenici će također dobivati upute i materijale od svojih učiteljica preko virtualnih grupa (Viber, Whats App, Facebook itd) koje učiteljice imaju sa roditeljima.

Za učenike predmetne nastave (viši razredi) nastava će se odvijati preko „virtualnih razreda” na kojima su prisutni svi učenici i predmetni nastavnici.

O načinu pristupanja u „virtualni razred” te drugim načinima odvijanja nastave na daljinu učenici će pravovremeno biti obaviješteni od strane pojedinih razrednika.

Raspored sati nastave na daljinu biti će isti kao i raspored sati koji učenici imaju svakodnevno u školi.

Molimo roditelje i učenike da prate virtualne grupe koje imaju sa razrednicima, kao i web stranice i Facebook škole.

Također, za bilo kakva pitanja, poteškoće i nedoumice- stojimo na raspolaganju i možete nas kontaktirati na brojeve: 560-001, 099/ 2643001.

Budući da se takav način rada u školi još nije primjenjivao, te da iziskuje određene tehničke pripreme, molimo svih vas za strpljenje, suradnju i razumijevanje, kako bi učenje i poučavanje na daljinu što kvalitetnije odvijalo.

ZAHVALJUJEM NA SURADNJI, UZ SRDAČAN POZDRAV!

RAVNATELJICA ŠKOLE:

Silvija Jeromela Obrovac


[OPŠIRNIJE]Obavijest za učenike i roditelje o organizaciji nastave na daljinu
Administrator / datum: 12. 3. 2020. 12:57

Poštovani roditelji,

vezano uz zbivanja koja su se ovih dana dogodila u Istarskoj županiji, a i šire, obavještavamo vas da se za učenike naše škole od sutra, 13.3. 2020., pa do daljnjega nastava neće odvijati u školi.

Sukladno smjernicama koje smo dobili iz Ministarstva znanosti i obrazovanja, organiziramo aktivnosti vezano uz organizaciju nastave na daljinu.

Djeca će tokom današnjeg dana biti informirana o načinima i  tehničkim pripremama za odvijanje nastave na daljinu.

O svim informacijama biti ćete obaviješteni preko učiteljica razredne nastave i razrednika predmetne nastave.

Želim vam naglasiti da je od iznimnog značaja da objasnite djeci da ovo nisu praznici, nego da će se nastava pratiti na daljinu i da je zbog vrlo brzog širenja zaraze iznimno važno biti kod kuće i izbjegavati svaki oblik kontakta u slijedećem periodu.

Također, zbog sigurnosne situacije učenika nismo u mogućnosti pružati uslugu produženog boravka u našoj školi.

Molimo vas da redovito pratite informacije na web stranici škole i Facebook-u.

Za bilo kakva pitanja, stojimo na raspolaganju.

Zahvaljujemo na razumijevanju i suradnji, uz srdačan pozdrav!

RAVNATELJICA ŠKOLE:

Silvija Jeromela Obrovac


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje iz matematike
Administrator / datum: 4. 3. 2020. 18:30

U OŠ Vladimir Nazora Pazin održano je 4.3.2020. županijsko natjecanje iz matematike. Od 20 pozvanih učenika šestih razreda naš učenik Bartol Pekica postigao je izvrsan rezultat te je osvojio treće mjesto. Svojim uspjehom promovirao je i pokazao da i naša mala škola može konkurirati velikim gradskim školama. Čestitamo Bartolu i želimo mu puno uspjeha u daljnjem radu.


[OPŠIRNIJE]Čitamo, nego, šta?
Administrator / datum: 28. 2. 2020. 14:43

I ove godine čitasmo i to knjigu Sare Pennypacker „Pax“. Ovogodišnji čitači su: iz petog Nino i Iris, iz šestog Bartol i Samanta, iz sedmog Lucija i Romana i iz osmog Nenad i Lena. Tog četvrtka 27. veljače 2020. u prvoj učionici podršku svojim predstavnicima dali su svi učenici od petog do osmog razreda. U suštini, svi su pobjednici koji su pročitali knjigu ali moramo istaći one koji su dali najviše točnih odgovora a to su Iris i Nino. Čestitamo. Nagrada je bila knjiga, Nino je dobio „Auggiie i ja“, a Iris „Čudo“, obje od iste autorice  R. J. Palacio

Tatjana Šušnica Relić


[OPŠIRNIJE]Preventivne mjere protiv koronavirusa
Administrator / datum: 25. 2. 2020. 17:36

Zavod za javno zdravstvo Istarske županije ukratko je opisao simptome koronavirusa i izdao preventivne mjere protiv navedenog virusa koje možete pročitati na povezici. Također ZZJZIŽ dalo je upute u slučaju sumnje na novi korona virus.

Također MZO daje preporuke vezane uz putovanja u Italiju.


[OPŠIRNIJE]Predavanje za osmaše s temom Ovisnost o alkoholu
Administrator / datum: 24. 2. 2020. 08:59

U srijedu,19.2. posjetili su nas Aleksandar Šerović i Tanja Martinčević ,policijski službenici za prevenciju te održali našim osmašima predavanje na temu "Ovisnost o alkoholu'. Učenici su imali priliku saznati sve štetne posljedice konzumiranja alkohola na fizičko zdravlje te njegov utjecaj na sposobnost pravilne reakcije,vožnje i ponašanja. Predavači su naveli mnoge rizične faktore koji utječu na osobu da počne konzumirati alkohol te dali korisne savjete kako ih izbjeći. Predavanje se održava u sklopu projekta "Zdrav za 5" koji zajednički provode Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo zdravlja te Ministarstvo zaštite okoliša i prirode. Projektom se nastoji smanjiti trend rasta ovisnosti među mlađom populacijom.

Vivana Kozina.


[OPŠIRNIJE]Dan otvorenih vrata
Administrator / datum: 7. 2. 2020. 13:47

Poštovani roditelji,

pozivamo vas na Dan otvorenih vrata  naše škole koji će se održati u srijedu, 12. veljače od 17,00 sati.

Dan otvorenih vrata prilika je, da se kod učitelja koji rade u razrednom odjeljenju, roditelji informiraju o uspješnosti djeteta u savladavanju nastavnog gradiva. U vrijeme Dana otvorenih vrata održavaju se i redovne informacije kod razrednika i učitelja razredne nastave.

Veselimo se vašem dolasku!


[OPŠIRNIJE]Dan sigurnijeg Interneta
Administrator / datum: 4. 2. 2020. 20:07

Svake godine obilježava se ovaj dan kako bi se naglasile i osvijestile opasnosti o kojima treba voditi računa u svijetu moderne tehnologije kojima su izložena djeca i mladi.

Tako i ove godine  posebno posvećujemo pažnju ovoj temi s našim učenicima s ciljem poučavanja i zaštite.

Djeca i mladi kroz internet tehnologiju pronalaze nove prostore za kreiranje životnog stila i ispunjavanje slobodnog vremena različitim aktivnostima. Pitanje sigurnosti djece i mladih na internetu vrlo je teško osigurati bez adekvatnog sagledavanja i podizanja razine znanja onih koji ih trebaju poduprijeti i zaštititi, a to su prvenstveno roditelji i učitelji osnovnih škola. U ponašanju djece potrebno je razviti mehanizme za filtriranje i blokiranje mnoštva sadržaja, kako bi izgradili učinkovite strategije donošenja odluka te razvili kritičku medijsku pismenost.

Praktične savjete roditeljima i učenicima  te pravila ponašanja svakako pogledajte u nastavku.
Ljiljana Matijaš


[OPŠIRNIJE]Nastava u srijedu 22.1.2020.
Administrator / datum: 20. 1. 2020. 13:57

U srijedu, 22. siječnja 2020. zbog odlaska učenika 7. i 8. razreda u Pulu u „Kino Valli“ nastava za učenike od 1. do 6. razreda odvijat će se u jutarnjoj smjeni u vremenu od 8:00 do 12:30.

Za vrijeme 4. i 5. sata učenici 3., 4., 5., i 6. razreda sudjelovat će na sv. misi  u „Crkvi Navještenja BDM“ u Svetvinčentu povodom obilježavanja zaštitnika Župe – Sv. Vinka.

Učenike će školski autobus voziti prema redu vožnje jutarnje smjene. Povratak kućama je u 12:30.

Produženi boravak biti će organiziran u poslijepodnevnim satima.


[OPŠIRNIJE]Poziv za predupis djece u prvi razred osnovne škole Svetvinenat
Administrator / datum: 11. 1. 2020. 21:26

Na temelju čl. 17. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine, br. 87/08., 86/09., 92/10., 105/10., 90/11., 16/12., 86/12., 94/13., 152/14., 7/17., 68/18 

POZIVAJU SE

roditelji, odnosno staratelji, s prebivalištem na području Grada Pule, Općine Barban, Medulin, Ližnjan, Marčana, Vodnjan, Fažana i Svetvičenat, da prijave djecu koja će do 1. travnja 2020. godine navršiti šest godina života radi evidencije polaznika prvog razreda osnovne škole, te organiziranja pregleda djece u školskoj godini 2020/2021.

Predupisi će se obavljati  29., 30., i 31. siječnja 2020. godine, od 8.00 do 12.00 sati.

 

Puni tekst poziva za predupis djece u prvi razred osnovne škole Svetvinenat nalazi se na linku.


[OPŠIRNIJE]POREČ: Otvorena dječja izložba BOJE IZBORA u sklopu Mjeseca borbe protiv ovisnosti
Administrator / datum: 12. 12. 2019. 07:47

U foajeu Pučkog otvorenog učilišta Poreč, 10. prosinca, otvorena je dječja izložba simboličnog naziva Boje izbora. Nastala je kao rezultat likovnog natječaja u programu porečkog Mjeseca borbe protiv ovisnosti na temu „Moj izbor je zdrav život“.

Od strane stručnog žirija nagrađeno je 8 likovnih radova:  Luna Devčić (OŠ Finida), Nenad Đokić (OŠ Svetvinčenat), Erin Jakovčić (OŠ Poreč), Ana Popović i Ema Vasiljević (OŠ Tar-Vabriga), Korvin Sanković (OŠ Poreč), Aurel Karlo Vojak Vitulić (OŠ Dr. M. Demarin, Medulin), Erin Fornažar (SŠ M: Balota), Nika Vižintin (SŠ M. Balota).


[OPŠIRNIJE]Obavijest o redovitoj nastavi 3. prosinca 2019.
Ana Radolović / datum: 2. 12. 2019. 18:40

Radi postignutog dogovora između Sindikata i Vlade RH, štrajk zaposlenika se prekida. Sutra, 3. prosinca održat će se nastava prema redovitom rasporedu.

Hvala učenicima i roditeljima na strpljenju i razumijevanju.


[OPŠIRNIJE]Najava generalnog štrajka do daljnjega
Ana Radolović / datum: 19. 11. 2019. 14:11

Dragi učenici i poštovani roditelji,

Sindikat Hrvatskih učitelja i Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske su danas najavili generalni štrajk zaposlenika do ispunjenja zahtjeva. S obzirom da neće biti moguće organizirati nastavu, u dane štrajka popodnevne smjene neće biti, no bit će organiziran prihvat učenika i primjeren oblik odgojno-obrazovnog rada (produženi boravak) prema potrebi.

Školski autobus će ujutro voziti prema uobičajenom redu vožnje. Učenicima koji ne dođu u školu, nastavni sati će biti opravdani.

U slučaju dogovora između Vlade i Sindikata štrajk će biti prekinut. Molimo Vas da o tijeku štrajka pratite objave na web stranici škole i objave Sindikata u medijima.

Kontakt osoba za informacije o organizaciji rada škole:

Ana Radolović, broj telefona 052-560-001 ili ured@os-svetvincenat.skole.hr

Hvala na razumijevanju!


[OPŠIRNIJE]Dan sjećanja na žrtvu Vukovara
Ana Radolović / datum: 18. 11. 2019. 11:16

Na današnji dan, 18. studenoga, učenici i djelatnici naše škole prigodno su obilježili Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine. Danas je grad Vukovar najsnažniji simbol borbe i žrtava Hrvata za vlastitu slobodu te utemeljenja neovisne Republike Hrvatske u Domovinskom ratu. Stoga Dan sjećanja na žrtvu Vukovara obilježavamo s posebnim poštovanjem prema palim braniteljima i svim žrtvama za slobodu. 


[OPŠIRNIJE]Najava štrajka za 19.11.2019.
Ana Radolović / datum: 18. 11. 2019. 10:56

Dragi učenici i poštovani roditelji,

Sindikat Hrvatskih učitelja i Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske su najavili štrajk za 19.11.2019. (utorak). S obzirom da neće biti moguće organizirati nastavu, u dane štrajka popodnevne smjene neće biti, no bit će organiziran prihvat učenika i primjeren oblik odgojno-obrazovnog rada (produženi boravak) prema potrebi.

Školski autobus će ujutro voziti prema uobičajenom redu vožnje. Učenicima koji ne dođu u školu, nastavni sati će biti opravdani.

Kontakt osoba za informacije o organizaciji rada škole:

Ana Radolović, broj telefona 052-560-001 ili ured@os-svetvincenat.skole.hr

Hvala na razumijevanju!


[OPŠIRNIJE]Nastava u petak 8.11.2019.
Ana Radolović / datum: 7. 11. 2019. 12:08

Obavještavaju se učenici i roditelji kako će se nastava sutra, 8. studenoga odvijati prema uobičajenom rasporedu sati i planiranim aktivnostima.


[OPŠIRNIJE]Najava štrajka za 6. i 7.11.2019.
Ana Radolović / datum: 5. 11. 2019. 08:57

Dragi učenici i poštovani roditelji,

Sindikat Hrvatskih učitelja i Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske su najavili štrajk za 6. i 7.11.2019. (srijeda i četvrtak). S obzirom da neće biti moguće organizirati nastavu, u dane štrajka popodnevne smjene neće biti, no bit će organiziran prihvat učenika i primjeren oblik odgojno-obrazovnog rada (produženi boravak) prema potrebi.

Školski autobus će ujutro voziti prema uobičajenom redu vožnje. Učenicima koji ne dođu u školu, nastavni sati će biti opravdani.

Kontakt osoba za informacije o organizaciji rada škole:

Ana Radolović, broj telefona 052-560-001 ili ured@os-svetvincenat.skole.hr

Hvala na razumijevanju!


[OPŠIRNIJE]Radionica izrade kukaca
Ana Radolović / datum: 4. 11. 2019. 11:27

U petak 25. listopada Udruga inovatora Hrvatske održala je u našoj školi za učenike 3.i 4. razreda zanimljivu radionicu pod nazivom „Kukci“. Učenici su u radu koristili žicu i alu foliju. Zadatak je bio dizajnirati kukca iz svoje mašte. Spretni mali prstići vješto su savijali žicu, te osmišljavali svoje kukce. Na kraju radionice prezentirali su svoje uratke.

 


[OPŠIRNIJE]Camera obscura
Ana Radolović / datum: 28. 10. 2019. 14:17

U našoj školi, 21. listopada 2019. održana je vrlo zanimljiva radionica pod nazivom „Camera obscura“ koju su vodili Dalija Dozet i Luka Matić u sklopu projekta Ministarstva kulture, Ruksak (pun) kulture. Na cjelodnevnoj radionici sudjelovalo je 15 učenika naše škole.  Camera obscura je prirodni i optički fenomen koji se javlja kada kroz rupicu zamračenog prostora ulazi svijetlo izvana i projicira izvanjski prostor unutra. Fenomen kao takav preteča je i samoj fotografiji i suvremenom fotografskom aparatu koji radi po sličnom principu. Ova tehnika koristila se stotinama godina prije izuma fotoosjetljivog medija kada je konačno mogla ostati trajno zabilježena, a ponajprije u radu slikara, umjetnika i promatrača zvijezda (Spominje je već Aristotel, a Leonardo da Vinci crta detaljne nacrte njezine konstrukcije). Učenici su eksperimentirali s ekspozicijama i motivima i stvorili niz zanimljivih fotografija Savičente.

Strpljivošću i odabirom motiva, shvaćamo da je fotografija medij promišljanja i osobnog viđenja svijeta oko sebe.

Tekst napisao učitelj N. Šuran


[OPŠIRNIJE]Škola za život - 1. savjetnički posjet
Ana Radolović / datum: 28. 10. 2019. 10:15

U petak, 25. listopada 2019., održan je 1. savjetnički posjet našoj školi u sklopu projekta Podrška provedbi Cjelovite kurikularne reforme. Mentorice Škole za život, viša savjetnica Marijana Marinović i mentorica Karin Milotić, održale su odgojno-obrazovnim djelatnicima edukaciju i radionicu o aktivnom učenju i novim načinima vrednovanja učenika.


[OPŠIRNIJE]Nastava 24.10.2019.
Administrator / datum: 23. 10. 2019. 14:31

Obavještavaju se učenici i roditelji kako će se nastava sutra, 24. listopada odvijati prema uobičajenom rasporedu sati i planiranim aktivnostima.

 

[OPŠIRNIJE]Najava štrajka za 23. listopada 2019.
Ana Radolović / datum: 22. 10. 2019. 10:50

Dragi učenici i poštovani roditelji,

Sindikat hrvatskih učitelja najavio je štrajk za 23.10.2019. S obzirom da neće biti moguće organizirati nastavu, popodnevne smjene neće biti, no bit će organiziran prihvat učenika i primjeren oblik odgojno-obrazovnog rada prema potrebi.

Školski autobus će ujutro voziti prema uobičajenom redu vožnje. Učenicima koji ne dođu u školu, nastavni sati će biti opravdani.

Kontakt osoba za informacije o organizaciji rada:

Ana Radolović, broj telefona 052-560-001 ili ured@os-svetvincenat.skole.hr

Hvala na razumijevanju!


[OPŠIRNIJE]Projekt Generacija NOW
Ana Radolović / datum: 22. 10. 2019. 09:02

Početkom listopada počele su aktivnosti vezane uz projekt Generacija NOW.

U srijedu 9.10.2019. u SŠ Zvane Črnje u Rovinju održana je podjela opreme i edukacija o korištenju opreme. Dobili smo 4 seta s Arduino MKR1000 pločicama te 2 seta senzora. 

Arduino MKR1000 pločica na sebi sadrži mikrokontroler te ju možemo razmatrati kao malo računalo kojim možemo očitavati stanja senzora i upravljati raznim uređajima putem programa koji napišemo.

Na edukaciji je najavljena okvirna tema projekta, a to je "Društvene igre". Kako dobivena oprema nudi velike mogućnosti realizacije, nadamo se da će i u ovom projektu kreativnost i znanje naših učenika doći do izražaja.

Marina Roce, voditeljica projekta


[OPŠIRNIJE]Nastava u utorak 22. listopada 2019.
Ana Radolović / datum: 21. 10. 2019. 13:27

Obavještavaju se učenici i roditelji kako će se nastava sutra, 22. listopada odvijati prema uobičajenom rasporedu sati i planiranim aktivnostima.


[OPŠIRNIJE]Najava štrajka
Ana Radolović / datum: 18. 10. 2019. 13:09

Dragi učenici i poštovani roditelji,

zaprimila sam najavu štrajka zaposlenika od Sindikalne podružnice Sindikata hrvatskih učitelja i Sindikata Preporod o štrajku zaposlenika u ponedjeljak 21. listopada 2019. godine. Štrajk je najavljen u skladu sa zakonskom regulativom. Nastavu prema redovitom rasporedu sati neće biti moguće održati, s obzirom da će se štrajk zaposlenika održati u jutarnjem terminu. 

Poslijepodnevne smjene neće biti. Školski autobus će ujutro voziti po uobičajenom redu vožnje. Za učenike koji dođu u školu bit će organiziran prihvat i primjreren oblik odgojno-obrazovnog rada. Učenicima koji ne dođu u školu, nastavni sati će biti opravdani.

Za sve upite obratite se na 052-560-001 ili ured@os-svetvincenat.skole.hr, kontakt osoba: Ana Radolović

Hvala na razumijevanju!


[OPŠIRNIJE]Obavijest: nastava u srijedu 16.10.2019.
Administrator / datum: 15. 10. 2019. 10:52

Obavještavaju se učenici i roditelji kako će se nastava sutra u srijedu 16.10.2019. odvijati normalno prema rasporedu za srijedu.


[OPŠIRNIJE]Nastavak štrajka zaposlenika škole
Ana Radolović / datum: 14. 10. 2019. 10:44

Sutra, 15. listopada 2019. nastavlja se štrajk zaposlenika škole započet po cirkularnom modelu 10. listopada 2019. Nastavu prema redovitom rasporedu neće biti moguće održati. Za učenike koji dođu u školu bit će organiziran prihvat i primjeren oblik odgojno-obrazovnog rada. Školski autobus će ujutro voziti prema uobičajenom redu vožnje.

Za sve upite i eventualne nejasnoće obratite se ravnateljici škole na broj telefona 052-560-001 ili na ured@os-svetvincenat.skole.hr. Hvala na razumijevanju.


[OPŠIRNIJE]Obilježili smo Svjetski dan zaštite životinja
Administrator / datum: 11. 10. 2019. 08:41

Povodom Svjetskog dana zaštite životinja,  učenici produženog boravka izradili su  životinje pomoću lišća i  naučili nešto novo o životinjama. Svjetski dan zaštite životinja obilježava se 4. listopada na blagdan sv. Franje Asiškog.

Učiteljica: Silvia Nadenić