preskoči na sadržaj

Osnovna škola Svetvinčenat

Login
Jelovnik

 

Carnetovi servisi

Portal Nikola Tesla Ucilica Enciklopedija Eknjiznica

 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
ORGANIZACIJA RADA I IZVOĐENJE NASTAVE U OSNOVNOJ ŠKOLI SVETVINČENAT U ŠKOLSKOJ GODINI 2020./ 2021.
Autor: MARINA ROCE, 4. 9. 2020.

Dragi učenici i poštovani roditelji,

u velikom iščekivanju početka nove školske godine, a s obzirom na „Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID- 19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./ 2021.” od 24. kolovoza te dokumente Ministarstva znanosti i obrazovanja „Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanim s COVID_ 19 za pedagošku godinu 2020./ 2021.” Osnovna škola Svetvinčenat organizirala je izvođenje odgojno- obrazovnog rada kako slijedi u nastavku teksta.

Od tri modela nastave koje je predložilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, naša je Škola odabrala model odgojno- obrazovnog rada i nastave u ustanovi (A  model).

Nastava će se i dalje odvijati u dvije smjene: predmetna nastava u jutarnjoj smjeni, razredna nastava u poslijepodnevnoj smjeni.

Nastavni satovi biti će skraćeni sa 45 na 40 minuta, te će početak nastave za jutarnju smjenu biti u 7,30 do 12,15 ili 13,00 sati (ovisno o rasporedu)  i poslijepodnevnu smjenu od 14,00 sati do 17,15 ili 18,00 sati (ovisno o rasporedu).

Odlazak na marendu u blagovaonicu škole uz odgovarajuću distancu biti će organiziran u dvije smjene, zbog što manjeg miješanja djece različitih razreda.

Prijevoz je i dalje organiziran u dvije ture za svaku smjenu. U AUTOBUSU JE ZA SVE UČENIKE OBAVEZNO NOŠENJE MASKE, te je preporučeno da u autobusu djeca uvijek sjede na istom mjestu. Županija je osigurala sredstva za nabavku maski za učenike, međutim dok ne maske stignu učenici moraju imati svoju masku. 

Učenici neće mijenjati učionice kao i do sada, već će za vrijeme nastave boraviti u istoj učionici.

1. UČIONICA: 1. i 8. razred

2. UČIONICA: 2. i 5. razred

3. UČIONICA: 4. i 6. razred

4. UČIONICA: 3. i 7. razred.

Kako bi učenici imali dnevno kontakt sa što manjim brojem učitelja, organizirat će se blok- satovi  kad god je to moguće.

Produženi boravak biti će kao i do sada organiziran u jutarnjim satima, pa sve do početka nastave za učenike razredne nastave, uz male promjene prostora zbog organiziranja mjera distance.

 

PROTOKOL ZA UČENIKE:

1. Prije dolaska u školu učenici mjere tjelesnu temperaturu, te u slučaju povišene tjelesne temperature, učenici ne dolaze u školu.

2. Na ulasku u zgradu učenici poštujući distancu dezinficiraju obuću i ruke, stavljaju rezervnu obuću  te ulaze u pripadajuću učionicu bez zadržavanja na hodniku.

3. Za vrijeme malih odmora učenici ostaju u učionicama i nije dozvoljeno zadržavanje po hodnicima i grupiranje s učenicima drugih razreda.

3. Ako učenik za vrijeme boravka u školi razvije simptome koji upućuju na moguću zarazu, učitelj o tome obavještava roditelje, koji trebaju doći po dijete.

 

PROTOKOL ZA RODITELJE:

1. Prije dolaska u školu, roditelj mora djetetu izmjeriti temperaturu i učenicima razredne nastave upisati u bilježnicu.

2. Roditeljima je dozvoljen dolazak u zgradu škole uz korištenje zaštitne maske, uz dogovoren termin, bez dugih zadržavanja.

3. Za potvrde ili bilo kakve druge informacije, roditelji telefonskim ili elektronskim oblikom komuniciraju sa ravnateljicom, učiteljima i drugim djelatnicima škole.

4. Ako je učenik bolestan i pokazuje simptome COVIDA- 19 roditelj je o tome dužan obavijestiti školu.

 

Zbog trenutne situacije uzrokovane pojavom COVIDA-19, te zbog što bolje informiranosti roditelja o izmjenama u načinu organizacije rada naše ustanove, roditeljski sastanci biti će organizirani u  prvom tjednu nastave i to prema slijedećem rasporedu:

 

UTORAK, 8.9. - 1. RAZRED U 16,30 SATI

- 6. RAZRED U 17,30 SATI

- 5. RAZRED U 18,30 SATI

SRIJEDA, 9.9. - 2. I 3. RAZRED U 18,30 SATI

ČETVRTAK, 10.9. - 4. RAZRED U 18,15

PETAK, 11.9. - 8. RAZRED U 17,00 SATI

- 7. RAZRED U 18,00 SATI.

 

U novu školsku godina 2020./2021. krenuli smo sa novim izazovima i potrebom za velikom reorganizacijom odgojno- obrazovnog procesa.

Svi djelatnici naše Škole uložili su velike napore da bi se nastava odvijala sigurno i kvalitetno, uzimajući u obzir preporuke i upute koje smo dobili.

Želim svima sretan početak, puno strpljenja i zdravlja!

 

RAVNATELJICA:

Silvija Jeromela Obrovac, prof.
Priloženi dokumenti:
RED_VOZNJE-_NOVA_SKOLSKA_GODINA.pdf (85.31 KB)


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju