preskoči na sadržaj

Osnovna škola Svetvinčenat

Login
Jelovnik

 

Carnetovi servisi

Portal Nikola Tesla Ucilica Enciklopedija Eknjiznica

 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Izvanredan uspjeh naših šahista -osvojili zlato i srebro
Autor: Administrator , 29. 11. 2018.

U OŠ Mate Demarina – Medulin, u utorak 27. studenog 2018. održano je ekipno međuopćinsko natjecanje osnovnih škola.

Naši učenici sudjelovali su s dvije ekipe: Savičenta I – redom po pločama – Loren Čekada 8. r., Frane Pekica 8. r., Bartol Pekica 5. r. i Fran Peršić 8. r. i Savičenta II – Mario Živolić 8. r., Ognjen Kersan 5. r., Leo Lenić 7. r. i Karlo Peršić 5. r.

Od ukupno pet osnovnih škola i devet ekipa naši učenici osvojili su zlato (Savičenta I) nadmoćno pobjedivši sve prijavljene škole i ekipe – OŠ Jure Filipovića Barban, OŠ Vladimira Nazora Krnica, OŠ  Divšići i OŠ Mate Demarin Medulin koji su nastupili s četiri ekipe. Sve šahovske partije dobili su rezultatom 4:0 osim one odigrane u međusobnom ogledu protiv Savičente II u kojoj je rezultat bio 3:1. Ekipa Savičenta II također je nizala pobjede te osvojila srebro izgubivši samo protiv Savičente i neriješenim rezultatom s ekipom Medulin I.


Treba istaknuti da su učenici naše škole osvojili i sva prva mjesta po „pločama“ (ukupno je u konkurenciji dječaka bilo devet natjecatelja po ploči). Na prvoj ploči – Loren Čekada i Mario Živolić sa sedam dobivenih partija; na drugoj ploči Frane Pekica 8/8 , na trećoj Bartol Pekica 8/8 i na četvrtoj „ploči“ Fran Peršić 8/8.

Ovim uspjehom zasluženo su izborili pravo nastupa na županijskom prvenstvu koje će se održati u petak, 7. prosinca 2018. u Poreču i ponosno predstavljati našu školu.

Uspjeh naših učenika govori u prilog njihova kontinuirana rada, kako u slobodno vrijeme, tako i pod stručnim vodstvom Igora Milovca, međunarodnog suca i FIDE instruktora s kojim su učili šah tijekom prošle školske godine, a koji ove godine srijedom u našoj školi provodi šahovsku sekciju s učenicima od prvog do petog razreda.

Nadamo se da će ovi uspjesi motivirati i ostale učenike, a naročito učenice kako bi sljedeće godine prijavili i žensku ekipu.

Ukupan poredak ekipa:

1. Savičenta I

2. Savičenta II

3. Medulin I

4. Medulin II

5. Medulin III

6. Krnica

7. Divšići

8. Medulin IV

9.Barban

Cestitamo učenicima na odazivu , učestvovanju i ostvarivanju odličnih rezultata , na upornom i svakodnevnom radu i trudu , kao i njihovim roditeljima koji su uvijek spremni podržati nas u ovakvim i sličnim natejcanjima i odvojiti svoje vrijeme kako bi naše učenike doveli na natjecanja i omogućili im sretan povratak kućama )

Hvala svima i budite uz nas 7.prosinca !

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju