preskoči na sadržaj

Osnovna škola Svetvinčenat

Login
Jelovnik

 

Carnetovi servisi

Portal Nikola Tesla Ucilica Enciklopedija Eknjiznica

 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Matematički uspjesi naših učenika
Autor: Goranka Perković, 15. 5. 2018.

Naši su učenici i ove godine sudjelovali na brojnim matematičkim natjecanjima. Izdvojit ćemo neke od njih, no svakako pohvaliti sve one koji su sudjelovali i iz dana u dan pokazuju želju i volju za dodatnim radom u području matematike i logike.

Nakon vrijednog učenja i vježbanja u prvome polugodištu krenuli smo u siječnju sa školskom razinom natjecanja kada su dva naša učenika izborila sudjelovanje na županijskoj razini, bili su to učenici četvrtog i sedmog razreda, Bartol Pekica i Mario Živolić. Mario je na temelju pokazanog znanja pozvan i na državnu razinu gdje je osvojio 18. mjesto o čemu smo već pisali.


U ožujku se održalo međunarodno matematičko natjecanje Klokan bez granica 2018. gdje su u 10% najuspješnijih učenika u svojoj kateogoriji s odličnim 9. i 17. mjestom ušla dva učenika sedmog razreda, Mario Živolić i Loren Čekada. 

Početkom svibnja sudjelovali su učenici trećeg i četvrtog razreda (Petra Bijažić, Lana Macan, Bartol Pekica, Petar Folo) te sedmog i osmog (Loren Čekada, Frane Pekica, Mario Živolić i Laura Zulijan) na Festivalu matematike u Puli te debitirali na ekipnom natjecanju Ekipa za 5+ na koje se nadaju da će i sljedeće godine ići, a u čemu im je financijski pomogla i općina te roditelji koji su ih dovezli do hotela Plaza Histria gdje se natjecanje odvijalo.

Ovdje nabrojane su tek neke od aktivnosti koje vesele naše učenike i u kojima postižu zavidne rezultate. Na dodatnoj nastavi matematiku koriste na brojne zabavne i korisne načine o čemu će nešto više biti riječi u narednim člancima.

Za kraj, spojimo matematiku i humor!

 

1. Mali Ivica je na satu matematike i učiteljica na ploči napiše: "2 : 2" te upita razred: "Zna li netko koliki je rezultat?"

Mali Ivica digne ruku i samouvjereno reče: "Neriješen"

 

2. Sjedili matematičar, fizičar i biolog na klupi ispred jedne zgrade u koju su ušle dvije osobe. Nakon otprilike 3 minute izađu tri osobe.
I kaže biolog:
"Sigurno su se razmnožili!"
Kaže fizičar:
"To je greška u mjerenju!"
A matematičar će:
"Ako sada uđe točno jedna osoba, zgrada će opet biti prazna".

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju