preskoči na sadržaj

Osnovna škola Svetvinčenat

Login
Jelovnik

 

Carnetovi servisi

Portal Nikola Tesla Ucilica Enciklopedija Eknjiznica

 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
3. kolo CM lige u OŠ Tar-Vabriga
Autor: Goranka Perković, 20. 4. 2018.

Naši su stariji robotičari u utorak sudjelovali na trećem ovogodišnjem kolu Croatian Makers lige, koje je ovoga puta na veliku radost svih natjecatelja bilo fizičko, odnosno sve su se skupine naše regije ISTRA 1 okupile na jednom mjestu. Domaćin je bila osnovna škola u Taru koja je natjecatelje srdačno ugostila i pobrinula se da se osjećaju kao u vlastitoj školi dok se snalaze u zadatku koji im je postavljen na licu mjesta. Sponzor ovog kola bila je INA pa je zadatak bio povezan s procesom prerade nafte.


Našu su školu predstavljali učenici 7. razreda (Loren Čekada, Fran Peršić i Mario Živolić). Vrijeme predviđeno za programiranje vožnje koju su dva mbota morala odvoziti zajedno pritom međusobno komunicirajući iznosilo je 90 minuta što se pred sam kraj učinilo prekratkim zbog tehničkih problema koje su dečki nakraju  ipak uspješno otklonili.

S maksimalnim brojem osvojenih bodova za izvršenje svih segmenata zadatka i vremenom od 21.3 sekunde Loren, Fran i Mario zauzeli su 4. mjesto. Čestitamo im na ustrajnosti, dovitljivosti i uspješnom programiranju te im želimo više tehničke sreće drugi put!

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju