preskoči na sadržaj

Osnovna škola Svetvinčenat

Login
Jelovnik

 

Carnetovi servisi

Portal Nikola Tesla Ucilica Enciklopedija Eknjiznica

 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
"Svijetu se ne može ugoditi!"
Autor: Goranka Perković, 10. 4. 2018.

Lutkarsko-dramska skupina učenika od drugog do četvrtog razreda uvježbala je svoju drugu lutkarsku predstavu.

Nakon odabira narodne priče „Svijetu se ne može ugoditi“, podjele uloga, radionicu izrade lutki od različitih tkanina kroz koju su nas vodile učenice trećeg razreda Anja i Iris, izrade scenografije i glazbe te vrijednog vježbanja, u četvrtak, 22.3.2018. u vrijeme izvannastavnih aktivnosti mali lutkari su pred učenicima razredne nastave i njihovim učiteljicama odigrali premjernu izvedbu predstave.

Izvrsno su odigrali svoje uloge, trema i napetost se gotovo i nije primijetila. Sve čestitke i pohvale našim malim lutkarima.


Učenici našeg školskog VIS-a sa svojim voditeljem Noelom Šuranomi uz sudjelovanje četvrtaša u zvučnoj igri „Pojmo mi na samanj“,  zaslužni su za zvučne kulise, sami lutkari za kulisu kućice, učenik šestog razreda Nenad nacrtao je i izradio štapnu lutku magarca,  za montažu kulisa bio je zadužen domar dok su nam kuharice posudile kostime – pregače za uvodni dramski dio. Koordinatorice lutkarske grupe učiteljica Gordane Butković i pedagoginja Ljiljana Matijaš, uživale su u radu kao i sva djeca koja su kroz ovaj vrijedni rad mnogih naučila kako zajedništvo donosi puno radosti ali i kako i za malu i kratku predstavu treba puno rada. Naši mali lutkari zaslužni za ovo događaje su Iris, Samuel, Anja, Maja, Nina, Marija i Tea. Hvala im!

Nastavljamo se igrati i lutkariti i dalje!

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju