preskoči na sadržaj

Osnovna škola Svetvinčenat

Login
Jelovnik

 

Carnetovi servisi

Portal Nikola Tesla Ucilica Enciklopedija Eknjiznica

 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Dan ružičastih majica za cijeli život tolerancije i podržavanja
Autor: Goranka Perković, 7. 3. 2018.

 
Dana 28. veljače u našoj se školi, kao i svuda diljem svijeta obilježio Dan borbe protiv vršnjačkog nasilja. Kao što već svi znamo, taj su se dan na sve strane vidjele ružičaste majice, one iste koje su 2007. godine osvanule kao potpora dječaku koji je sustavno bio zlostavljan od svojih vršnjaka. Tada su njegovi školski prijatelji odlučili obući majicu upravo te boje u znak protesta i potpore.

Na prijedlog školske pedagoginje odlučili smo da je dan, osim razgovorom i porukama o vršnjačkom nasilju, poželjno obilježiti u slozi i ugodnom okruženju. Naravno da bi se učenici, nastavnici, a i ostali djelatnici škole osjećali ugodno nema boljeg recepta od igre. Naime, tijekom petog sata nastave svi su se učenici i nastavnici okupili u školskoj dvorani gdje su ih dočekale plastične čaše, baloni, kartončići uz koje su se svi zabavili i ugodno provesli 45 minuta u dokazivanju svoje spretnosti i natjecateljskog fairplay-a.
 
Osim nadmetanja samih učenika bilo je tu natjecanje i za nastavnike. Od igara pronašlo se za svakog ponešto: od slaganja piramide, nabacivanja čaše na bocu, slaganja čaša do napuhivanja balona i bacanja čaše uz pomoć zraka iz balona.
Istog su dana učenici sedmog i osmog razreda u sklopu nastave hrvatskog jezika pogledali dugometražni film Billy Elliot, koji se bavi prigodnom tematikom.
 
Tekst napisala učiteljica talijanskog jezika Tatjana Brenko Reljanović
 
[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju