preskoči na sadržaj

Osnovna škola Svetvinčenat

Login
Jelovnik

 

Carnetovi servisi

Portal Nikola Tesla Ucilica Enciklopedija Eknjiznica

 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Z Štokovci u Krančiće - popriko
Autor: Goranka Perković, 26. 5. 2017.

Učenici svih razreda naše škole uz pratnju i potporu roditelja, učitelja i ravnateljice uputili su se od sela Štokovci, do sela Krančići 'napopriko'. Polazna točka bila je stara škola u Štokovcima, a put kroz šumu i 'kampanju' vodio nas je u Krančiće. Na tom smo putu prošli još kroz Pekice i samo u jednom trenutku prelazili glavnu prometnicu Pula - Pazin. 


Projekt Z sela u selo - popriko želi premostiti prostorne barijere našeg najužeg zavičaja i djeci, ali i odraslima koji u njemu žive, nanovo pokazati koliko je lijep, mudar i zanimljiv kroz razgovore s lokalnim stanovništvom, susjedima, djedovima i bakama, roditeljima, suseljanima, organiziranim pješačenjima, te intervencijama u okoliš i javne prostore koji se u njemu nalaze.

Po ideji voditeljice projekta Mirjane Doblanović Pekica, a uz potporu ravnateljice i svih djelatnika škole te Općine i Hrvatskih željeznica, u suradnji s roditeljima i djecom nastao je projekt u kojem svi mogu sudjelovati, aktivno ili pasivno, u cjelosti ili segmentivno.

Nakon terenske nastave prilikom koje su učenici propješačili stazom i prikupili potrebne podatke, fotografije i inspiraciju za daljnje likovne radove koje su u djelo pretočili pod vodstvom učitelja likovne kulture Noela Šurana, krenulo se u planiranje izožbe koja je upriličena nakon pješačenja na željezničkoj stanici Savičenta.

Po trasi staze ostavljani su QR kodovi koji korisnika pametnog telefona odvode do animiranih filmova ostvarenih u sklopu integrirane nastave hrvatskog jezka i likovne kulture, te do kazivačkih zapisa koje su djeca zabilježila u svojim selima u sklopu nastave hrvatskog jezika. 

Kada je grupa stigla do Krančići, otvorena je izložba koja je postala stalni postav stanice. Svi sudionici projektnog dana mogli su se pogostiti fritulama koje su ispekle školske kuharice i popiti sok od bazge koji su na nastavi matematike napravili učenici petog razreda, ostaviti svoj dojam pred kamerom te se sretni, zadovoljni, a možda i  pomalo umorni uputiti svojim kućama.

Fotogalerija

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju