preskoči na sadržaj

Osnovna škola Svetvinčenat

Login
Jelovnik

 

Carnetovi servisi

Portal Nikola Tesla Ucilica Enciklopedija Eknjiznica

 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Nastava u vrtu
Autor: Goranka Perković, 29. 5. 2017.

U veljači 2017., Savjetodavna služba, javna ustanova za savjetodavnu djelatnost u poljoprivredi, ruralnom razvoju, ribarstvu te unapređenju gospodarenja šumama i šumskim zemljištima šumoposjednika Ministarstva poljoprivrede, objavila je Javni poziv za sudjelovanje u provedbi aktivnosti u sklopu pratećih mjera Sheme školskog voća i povrća u osnovnim i srednjim školama u školskoj godini 2016./2017.

Prijavili smo se i jako razveselili kada smo u travnju dobili obavijest da je naša škola među 42 škole (jedna od dviju istarskih škola) odabrane za provedbu prateće mjere održavanja nastave u vrtu.


Za provedbu nastave u vrtu 17. svibnja dobili smo veliku donaciju sadnog materijala, i to po nekoliko sadnica svake sorte: kivi, kivi arguta, smokva, maslina, kaki, badem, kumkvat, dud, vinova loza, nar, jagode, ružmarin i lavandu. Ukupno 25 voćnih sadnica, 10 cijepova vinove loze, 50 sadnica jagoda i 15 sadnica začinskog bilja.

Danas, 29. svibnja dobili smo drugi dio donacije, odnosno vrtni alat, opremu za održavanje vrta, zemlju-supstrat, organsko gnojivo, mineralno gnojivo i komposter. Od opreme i alata dobili smo: lopate, štihače, grablje, voćarske škare, ručnu pilu s pomičnim listom, kante poljevače, vrtna kolica i hotel kućicu za insekte.

U srijedu 31. svibnja će učitelj biologije Ugo Ušić održati nastavu u vrtu u suradnji s gospodinom Nenadom Hreljom iz Savjetodavne službe. Učenje i poučavanje u prekrasnom okolišu naše škole praksa je već dugi niz godina. Nakon velike pijavice koja je prošle školske godine poharala okoliš škole i izmijenila njegov izgled, veselimo se sadnji i bogaćenju već postojećeg školskog vrta te poticanju svijesti kod naših učenika za očuvanje okoliša i kulturne baštine.

Ravnateljica Ana Radolović

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju