preskoči na sadržaj

Osnovna škola Svetvinčenat

Login
Jelovnik

 

Carnetovi servisi

Portal Nikola Tesla Ucilica Enciklopedija Eknjiznica

 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Od Krančići do Štokovci - popriko
Autor: Goranka Perković, 25. 4. 2017.


U ponedjeljak, 24. travnja učenici od 5. do 7. razreda naše škole u sklopu terenske nastave i projekta Z sela u selo - popriko pješačili su od sela Krančići do sela Štokovci i na taj način "popriko" spojili dva prijatelja koje dijele kilometri vrlo prometne županijske ceste.


Školski projekt Z sela u selo - popriko zamišljen je s ciljem da uz boravak u prirodi i kroz komunikaciju s lokalnim stanovništvom, kojeg su i sami dio, djeca upoznaju fizički i misaoni zavičaj kojem pripadaju. Na taj način pruža im se drugačiji pogled na udaljenosti između sela u kojima žive, a time i njih samih. 

U prvoj etapi prepolovili smo udaljenost koju bi Fran i Loren trebali proći po vrlo prometnoj cesti ne bi li stigli jedan kod drugoga. 

 

S obzirom na to kako je riječ o terenskoj nastavi, učenici su na put krenuli sa zadacima. Neki su bili grupne naravi, neke su izvršavali pojedinačno dok je treća skupina zadataka bila vezana za prostor u kojem su se našli. Razdijeljeni u više skupina po bojama prikupljali su mirise i boje koje su zatekli u prirodi, snimali životinje i biljke te zapisivali svoje dojmove od kojih su neke ostavili in situ, a neke ponijeli sa sobom.

I za kraj, recimo da nismo nikoga izgubili, ni od učenika, ni od pratnje (pedagoginja Ljiljana Matijaš, učiteljice Kristina Prhat, Manuela Zupan, Goranka Perković, asistentica Martina Lucchetto Žgomba i učitelj Noel Šuran) već smo sa sobom do škole u Štokovcima doveli i dva nova prijatelja, kujicu Neru koja nam se pridružila u Pekicima i Medu koji nam je poželio dobrodošlicu na ulasku u Štokovce. 





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju