preskoči na sadržaj

Osnovna škola Svetvinčenat

Login
Jelovnik

 

Carnetovi servisi

Portal Nikola Tesla Ucilica Enciklopedija Eknjiznica

 

Dokumenti za prikaz

« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

vijesti
Predstavljanje projekta XIIxII2019 u Cerovlju
Administrator / datum: 11. 12. 2018. 21:33

U Društvenom domu "Josip Daus" u Cerovlju 7.12.2018. predstavljen je županijski projekt "XIIxII 2019 Istra zavičaj/Terra natia/Homeland" kalendar  i CD s istarskom tradicijskom glazbom.

Valcer vokalno-instrumentalnog sastav Savičenta uvršten je na ovogodišnji nosač zvuka XIIxII 2019. Na tom  CD-u svirali su: Dalen Piljan, Mateo Otočan, David Obrovac, Matija Mišan (prošlogodišnji osmaši), Bartol Pekica, Matej Udovičić, David Otočan, Karlo Peršić i Leo Lenić.
Vokalno-instrumentalni sastav Savičenta glazbeni je sastav učenika OŠ Svetvinčenat s voditeljem Noelom Šuranom koji njeguje tradicijsku glazbu Istre.
Na predstavljanju projekta bili su: David Otočan i Matej Udovičić s učiteljem voditeljem Noelom Šuranom.

Noel Šuran, izbornik glazbenog dijela projekta predstavljenog na CD-u nastojao je okupiti razne škole istarskog glazbenog izričaja. Vođen idejom kako se nekada  tradicija prenosila "s koljena na koljeno",  odlučio je snimiti CD uvjeren da će i izvođači snimljeni na CD-u na mlađe naraštaje prenijeti svoje znanje i kulturu.

CD se može poslušati na linku http://www.istra-istria.hr/index.php?id=5626

 


[OPŠIRNIJE]Roditeljski sastanci i Dan otvorenih vrata škole
Ana Radolović / datum: 10. 12. 2018. 09:17

12. prosinca 2018. održat će se Dan otvorenih vrata škole, odnosno informativni dan za roditelje u vremenu od 17 do 18 sati. U 18 sati započet će roditeljski sastanci od 1. do 8. razreda.


[OPŠIRNIJE]Učenici naše škole osvojili srebrne medalje na županijskom prvenstvu u šahu
Administrator / datum: 9. 12. 2018. 18:39

Školski sportski savez Istarske županije, uz tehničku potporu SEI / TOŠ Bernardo Parentin i ŠK Vladimir Gortan iz Poreča, proteklog je petka organizirao ekipno natjecanje Školskih sportskih društava u šahu za školsku godinu 2018./2019. Natjecanju se odazvalo pet osnovnih škola u muškoj konkurenciji.

Našu školu predstavljali su  šahisti Bartol Pekica (5.r.) te Loren Čekada, Frane Pekica, Fran Peršić i Mario Živolić, učenici osmog razreda. Osvojili su odlično drugo mjesto i srebrne medalje te pehar sa 6 meč bodova (9½ pojedinačnih bodova). U ogledu s OŠ Mate Demarin – Medulin imali su dvije pobjede, jednu izgubljenu partiju i jedan remi. Protiv OŠ Bernardo Parentin iz Poreča igrali su neriješeno 2:2, s OŠ Veli Vrh, ujedno i pobjednikom ovog natjecanja, također neriješeno 2:2, a protiv OŠ Vazmoslava Gržalja iz Buzeta izborili su pobjedu 3:1.

Natjecanje je proteklo u fer i sportskom ozračju.

Sve pohvale našim upornim šahistima  na postignutom rezultatu!

Ukupni poredak : 1. OŠ Veli Vrh

                                 2. OŠ Svetvinčenat

                                 3. OŠ Bernardo Parentin –Poreč

                                 4. OŠ Mate Demarin – Medulin

                                 5. OŠ Vazmoslav Gržalja – Buzet


[OPŠIRNIJE]Sjednica skupštine vijeća učenika Istarske županije
Administrator / datum: 4. 12. 2018. 13:53

Naša učenica sedmog razreda, Lena Maružin, sudjelovala je na Sjednici skupštine vijeća učenika Istarske županije, održane u petak 30. studenog 2018. godine. Sjednica je održana u prostorima Srednje škole Mate Blažine Labin. Susret na kojem je sudjelovalo 47  predstavnika osnovnih i srednjih škola vodio je predsjednik Vijeća učenika Istarske županije, Noa Bertović. Nakon što su izabrani zapisničar i radno predsjedništvo, prisutnima je približen rad NVURH (Nacionalno vijeće učenika Republike Hrvatske) i konstatirano da je potrebno češće održavanje sjednice na županijskoj razini. Predstavljena je i kampanja „Samostruka“ koja je pobliže razlučila problem stigmatiziranja strukovnih škola prilikom upisa u srednje škole. Jedna od glavnih tema bila je usporedba strukovnih i gimnazijskih usmjerenja te poticanje osnovnoškolaca na racionalno donošenje odluka pri upisu u srednju školu. Još jedna od tema bila je otežani položaj maturanata medicinskih usmjerenja jer u redovnoj nastavi, nakon drugog razreda, gube neke predmete potrebne  za polaganje  državne mature.  Rješenje tog problema bi bilo uvođenje stručnih predmeta na prijemni ispit na fakultetima. Za kraj uspoređena su očekivanja sudionika te je zaključeno da je ispunjena većina njih, te je sjednica završila u pozitivnom ozračju.

Slike su preuzete sa stranica srednje škole Mate Blažine Labin

 


[OPŠIRNIJE]Izvanredan uspjeh naših šahista -osvojili zlato i srebro
Administrator / datum: 29. 11. 2018. 13:43

U OŠ Mate Demarina – Medulin, u utorak 27. studenog 2018. održano je ekipno međuopćinsko natjecanje osnovnih škola.

Naši učenici sudjelovali su s dvije ekipe: Savičenta I – redom po pločama – Loren Čekada 8. r., Frane Pekica 8. r., Bartol Pekica 5. r. i Fran Peršić 8. r. i Savičenta II – Mario Živolić 8. r., Ognjen Kersan 5. r., Leo Lenić 7. r. i Karlo Peršić 5. r.

Od ukupno pet osnovnih škola i devet ekipa naši učenici osvojili su zlato (Savičenta I) nadmoćno pobjedivši sve prijavljene škole i ekipe – OŠ Jure Filipovića Barban, OŠ Vladimira Nazora Krnica, OŠ  Divšići i OŠ Mate Demarin Medulin koji su nastupili s četiri ekipe. Sve šahovske partije dobili su rezultatom 4:0 osim one odigrane u međusobnom ogledu protiv Savičente II u kojoj je rezultat bio 3:1. Ekipa Savičenta II također je nizala pobjede te osvojila srebro izgubivši samo protiv Savičente i neriješenim rezultatom s ekipom Medulin I.


[OPŠIRNIJE]Projekt XIIxII 2019
Administrator / datum: 28. 11. 2018. 15:32

Naši učenici sudjelovali su u projektu  XII x II 2019, kojem je ove godine tema Zavičajna nastava.

Vokalno-instrumentalni sastav Savičenta glazbeni je sastav učenika OŠ Svetvinčenat s voditeljem Noelom Šuranom koji njeguje tradicijsku glazbu Istre. Sastav djeluje u sklopu izvannastavnih aktivnosti. Osim instrumenta (harmonika, gitara,…), za muziciranje koriste i uporabne predmete poput daske za pranje rublja, grablji, potkova i sl.

Valcer  VIS-a uvršten je na ovogodišnji nosač zvuka XIIxII 2019. Na tom  CD-u svirali su: Dalen Piljan, Mateo Otočan, David Obrovac, Matija Mišan (prošlogodišnji osmaši), Bartol Pekica, Matej Udovičić, David Otočan, Karlo Peršić i Leo Lenić.


[OPŠIRNIJE]Raspored individualnih informacija učitelja u šk. god. 2018./19.
Administrator / datum: 26. 11. 2018. 17:43

Zbog promjene rasporeda sati i novih učitelja ažurirali vrijeme individualnih informacija za roditelje. Raspored je dostupan ovdje.


[OPŠIRNIJE]ČALENDAR
Administrator / datum: 23. 11. 2018. 14:58

U utorak, 20. studenog učenici šestog razreda sudjelovali su na predstavljanju nove slikovnice Izabele Bilić Rovis, „Čalendar”. Prije dvije godine, u četvrtom razredu oni su čitali knjigu stihova o istarskim selima, „Čakavčice” te pozvali autoricu u goste u svoj razred. Zajedno su se družili i veselili uz njezine priče o nastanku stihova iz  Čakavčica, radu u Glinaonici i nastanku ilustracija – keramičkih „slika” iz slikovnice o selima. (Kako nam je autorica govorila pjesme o selima možete čuti na you tubu ako upišete MEKA  ili Čakavčice, jer su naši prijatelji s MEKE u sklopu projekta SuZaPis – suvremeni zavičajni pisci, „digli” i njene stihove na internet:)

Na tom  su druženju čuli i da priprema knjigu o vremenu, tj. o danima, mjesecima i godišnjim dobima; i ovaj put na čakavskom.

Kako njima, tako i Izabeli ovo je druženje ostalo u lijepom sjećanju pa je svoje prijatelje iz Savičente  prilikom pripreme prezentacije nove slikovnice pozvala da stihove iz Čalendara govore na predstavljanju u Gradskoj knjižnici. Četvrtaši, sad već šestaši rado su se odazvali ovom pozivu i sudjelovali ovog utorka na ovom veselom predstavljanju knjige svoje pjesničke prijateljice.

Hvala roditeljima koji su omogućili ovaj susret i mamama koje su u popodnevnim satima dovezle šestaše u Pulu.

Naša knjižničarka i đaci nižih razreda koji uče o danima, mjesecima i godinama već se vesele novoj slikovnici za njih u školskoj knjižnici.

I da završimo riječima autorice – od nonoća se može toliko toga važnog i lijepog čuti i naučiti, sačuvati običaje našeg kraja. Sve ovo što je zapisano o danima, misecima i štajunima ispričao je Izabeli njezin nonić. I zato, kako je na kraju predstavljanja u Gradskoj knjižnici u Puli na Međunarodni dan djeteta rekla -  provodite puno vremena sa svojim babama i didama, nonićima i nonama i neka ova druženja ispune i razvesele i njihov i vaš život.

I ne zabite kako se zovu dani, miseci ᵢ štajuni po našu. Ko ne znate morete pročitati u Čalendaru!


[OPŠIRNIJE]Šahovska sekcija
Administrator / datum: 22. 11. 2018. 18:43

Od početka listopada u našoj školi provodi se šahovska sekcija pod nazivom „Šah u školu“, a provodi je Šahovski savez Istarske županije uz potporu Općine Svetvinčenat. Sekciju pohađaju učenici  Osnovne škole Svetvinčenat i Juršići  , trenutno njih 25 , od 1. do 5. razreda. Sekcija radi srijedom od 17.40 do 19 sati a svi zainteresirani učenici se mogu priključiti s radom. Voditelj sekcije je prof. Igor Milovac, inače predsjednik Šahovskog saveza Istarske županije, FIDE instruktor i međunarodni sudac. Učenici se trenutno pripremaju za međuopćinsko ekipno natjecanje koje je na rasporedu 27. studenoga u Medulinu. Dvije prvoplasirane ekipe  s tog natjecanja idu na županijsko natjecanje, 7. prosinca u Poreč.

U prošloj školskoj godini učenici naše škole zauzeli su 3. mjesto na županijskom natjecanju pa je realno za očekivati ponavljanje rezultata u najmanju ruku.


[OPŠIRNIJE]„Nasilje na internetu“ - predavanje za roditelje
Administrator / datum: 16. 11. 2018. 22:57

Poziv i obavijest za roditelje:

Pozivaju se roditelji učenika od 5. do 8. razreda  da u  srijedu, 21.11.2018. u 18,00 sati u prostorijama OŠ Svetvinčenat prisustvuju edukativnom predavanju za roditelje na temu „Nasilje na internetu“ od strane policijske djelatnice iz Odjela prevencije.

Navedena edukacija planirana je u Školskom preventivnom programu te je s obzirom na aktualnost, razvoj i korištenje moderne tehnologije, u vremenu u kojem živite Vi i Vaša djeca,  izuzetno važno da se svakako odazovete pozivu.

Zahvaljujemo na suradnji,                                                                         

Stručna služba škole


[OPŠIRNIJE]Međuopćinsko natjecanje u krosu – nogometno igralište NK Marčana
Administrator / datum: 22. 11. 2018. 18:50

Međuopćinsko natjecanje u krosu – nogometno igralište NK Marčana, 15.10.2018

Prisustvovalo  je 8 prigradskih škola. Naši učenici natjecali su se u kategoriji do 6 razreda  (dječaci) u sastavu BORNA NADENIĆ 4r- osvojivši nagradu za najmlađeg natjecatelja i 16.mjesto u ukupnom poredku od 36 natjecatelja ; OGNJEN KERSAN 5r-17. mjesto ; ROČAN DONOVAN 6r -18. mjesto i KARLO PERŠIĆ 27. mjesto.

Ekipno nam je za bod izmaknula brončana medalja te smo osvojoili 4. mjesto u ukupnom poredku škola.

 


[OPŠIRNIJE]Predstavljanje knjige
Administrator / datum: 15. 11. 2018. 22:12


[OPŠIRNIJE]Uključili smo se u projekt e-škole
Administrator / datum: 12. 11. 2018. 11:55

OŠ Svetvinčenat odabrana je od strane CARNETa kao jedna od škola koje će biti uključene u veliki projekt informatizacije školskog sustava.

Nositelj projekta je Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNet. Program e-Škole se provodi kroz više projekata informatizacije školskog sustava u razdoblju od 2015.-2022. godine. Program se  sastoji od pilot projekta, koji se provodi od 2015.-2018. te velikog projekta, koji se planira provoditi od 2019.-2022. na temelju rezultata pilot projekta.  

Opći cilj programa e-Škole pridonosi jačanju kapaciteta osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovnog sustava s ciljem osposobljavanja učenika za tržište rada, daljnje školovanje i cjeloživotno učenje.

Naša škola uvrštena je  u prvu skupinu škola za koje će se projektirati bežična lokalna mreža te izvoditi kabliranje za potrebe mreže. Radovi će započeti početkom 2019.

 


[OPŠIRNIJE]Podsjetnik o nenastavnom danu 2.11.2018.
Administrator / datum: 29. 10. 2018. 17:28

Podsjećamo drage učenike da prema Godišnjem planu i programu

rada Osnovne škole Svetvinčenat za školsku godinu 2018./2019.,

2.11.2018. neće biti nastave.


[OPŠIRNIJE]Dan jabuka
Administrator / datum: 29. 10. 2018. 17:38

Ove godine odlučili smo Dan zahvalnosti za plodove zemlje posebno posvetiti JABUCI kraljici voća. Stoga je u četvrtak, 25.10.2018. naša škola bila sva u znaku jabuka: panoi s likovnim radovima, izložba, Jabučne mozgalice, izrada jabučnog octa, miris i okusi kolača od jabuka… Zanimljive Jabučne mozgalice ponuđene su učenicima od trećeg do osmog razreda, učenici su se uključili u rješavanje zadataka na temu jabuka, a najbrži i najuspješniji nagrađeni su jabukama.

 Radionica izrade jabučnog octa bila je zanimljivo iskustvo i učenicima i učiteljima. Vrijedne ruke četrdestak učenika od 4. do 8. razreda izribale su i narezale veliku količinu jabuka u pripremljenu bačvu. Recept je jednostavan: jabuke oprati, naribati ili pak natanko narezati, staviti jednu krišku kruha među njih zbog kvaščevih gljivica, preliti vodom toliko da pokrije naribane jabuke te pokriti čistom krpom i ostaviti na sobnoj temperaturi. Potom čekati, čekati, čekati…mjesec, dva dok se ne napravi ocat. Procijediti i spremiti u boce.

U holu škole moglo  se kušati  pet različitih sorti jabuka: Idared, Crveni i Zlatni delišes, Grenny smith i Gala. Bilo nam je jako drago vidjeti kako djeca vole jabuke, a dokaz za to su prazni tanjuri.

Kad nam je stigla popodnevna smjena, u holu škole upriličena je prigodna priredba s pjesmama predmetne nastave, prigodnim recitacijama, igrokazom, poslovicama o jabukama te plakatom o sortama jabuka učenika razredne nastave. Na kraju su podijeljene nagrade najuspješnijim  matematičarima, a šećer na kraju bili su raznovrsni kolači s jabukama koje su ispekle vrijedne mame i bake. Veliko im hvala na tome!


[OPŠIRNIJE]Obilježavanje svjetskog dana kravate
Administrator / datum: 22. 10. 2018. 18:54

Povodom Svjetskog dana kravate, u četvrtak 18. 10. 2018. učenici i djelatnici naše škole su u svojoj odjevnoj kombinaciji imali i kravatu. Riječ kravata dolazi od francuske riječi "croata" a sama riječ je sveopći simbol uglađenosti i kultiviranosti i vezuje se uz Hrvate. Oni je nisu „patentirali“ ali su je kao modni detalj, u 17. stoljeću raširili po Europi. Nešto više o tome učenici su doznali na satu povijesti. Zajednička fotografija, učinjena u među smjeni govori više od riječi.

 


[OPŠIRNIJE]Dječji tjedan - glazbena priča
Administrator / datum: 15. 10. 2018. 13:52

Dječji tjedan uvijek s nestrpljenjem iščekujemo.Ove smo godine mi učenici od 1. - 4. raz. zajedno sa učenicima OŠ Juršići i malenim vrtićancima DV “Balončić“ na poklon od naše Općine Svetvinčenat dobili pravu glazbenu priču “Kuhar i maestro“, koju smo pogledali u Multimedijalnom plesnom centru.

Nakon što smo zauzeli svoja mjesta znatiželjno smo očekivali sam početak predstave. Odmah u startu oduševio nas je smješni debeli kuhar s velikom drvenom kuhačom,a i njegov prijatelj , simpatični maestro. Smijeh je zavladao cijelim prostorom. Pljeskali smo, smijali se i cijelo vrijeme aktivno sudjelovali u ovoj glazbenoj priči. Upoznali smo nove glazbene instrumente za koje nismo nikada čuli. Naklon glumaca označio je kraj vesele, lijepe i zanimljive priče.

Želimo reći veliko BRAVO za glumce koji su nas jako razveselili u ovom nama značajnom Dječjem tjednu, a i našem načelniku gdinu. Daliboru Macanu hvala što nam je ovom predstavom uljepšao dan.

Tekst napisala T. Orlić

 


[OPŠIRNIJE]Dječji tjedan u produženom boravku
Goranka Perković / datum: 10. 10. 2018. 11:53

Tekst napisala voditeljica Produženg boravka, učiteljica Silvia Nadenić

Od 1. do 7. listopada obilježavali smo Dječji tjedan pod ovogodišnjim motom "Ljubav djeci prije svega". Učenici produženog boravka također su se pridružili obilježavanju Dječjeg tjedna. Pisali su poruke odraslima.

 


[OPŠIRNIJE]Dan učitelja - 5.10.2018.
Ana Radolović / datum: 2. 10. 2018. 14:55

5. listopada 2018. godine nastava za sve učenike će se održati u jutarnjoj smjeni i to od 8,00 do 10,30 sati. Autobus će učenike putnike odvesti kući u 10,30 sati.

Svim odgojno - obrazovnim djelatnicima želimo sretan Dan učitelja!


[OPŠIRNIJE]Obavijest
Goranka Perković / datum: 24. 9. 2018. 10:15


[OPŠIRNIJE]Roditeljski sastanci
Ana Radolović / datum: 18. 9. 2018. 14:29

 

Roditeljski sastanci za sve razredne odjele

( 1. - 8. razred) održat će se 19. rujna 2018. godine

s početkom u 18,00 sati.


[OPŠIRNIJE]Telepatija učenika OŠ Svetvinčenat u Bolu i Dubrovniku
Ana Radolović / datum: 11. 9. 2018. 08:27

Kratkometražni igrani film Telepatija učenika OŠ Svetvinčenat u konkurenciji je 56. revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece koja će se održati od 4. do 7. listopada u Bolu na Braču i Dubrovačkom filmskom festivalu za djecu i mlade zemalja Mediterana(DUFF) od 18. do 21. listopada ove godine.

Film je snimljen na nastavi hrvatskoga jezika s učenicima šestog razreda, a realiziran u sklopu radionice medijske kulture Meka u školskoj godini 2017./2018.

U stvaranju su sudjelovali Mateo Peršić (prilagodba priče u scenarij, glavna uloga), Emili Perković (glavna uloga), Loren Čekada, Fran Peršić i Mario Živolić (animacija) te Frane Pekica (režija, montaža, animacija, izbor glazbe).

Tekst napisala M. D. Pekica

Čestitamo učenicima i voditeljici Meke, učiteljici hrvatskog jezika Mirjani Doblanović Pekici! Želimo im puno sreće na festivalima! Film Telepatija, kao i ostale filmove naših učenika, možete pogledati na poveznici:  https://www.youtube.com/channel/UCEjathwIDY0FNCNYU8ygx5A


[OPŠIRNIJE]Sufinanciranje nabave udžbenika za učenike naše škole
Goranka Perković / datum: 11. 9. 2018. 08:13

Općinsko vijeće Općine Svetvinčenat donijelo je Odluku o sufinanciranju nabave udžbenika za učenike osnovnih škola u školskoj godini 2018./2019. koju možete pročitati u prilogu.

Odluka općinskog vijeća Općine Svetvinčenat

 


[OPŠIRNIJE]Rekordan broj prvašića!
Ana Radolović / datum: 6. 9. 2018. 14:59

Prvi dan nastavne godine 2018./2019. bio je posvećen najmlađima koji po prvi put sjedaju u školske klupe. Dugi niz godina u OŠ Svetvinčenat nije bila takva gužva u holu škole, više od 30-ak godina nije bilo tako mnogo prvašića kao ove godine. Stoga možemo reći kako je ova godina za nas rekordna. Naime, u školske klupe danas sjest će 21 učenik/ca prvog razreda. Njihova učiteljica Gordana Butković pobrinut će se da se u njima osjećaju sigurno i dobro, da sretno uče i rastu.  Dobrodošlicu  su im zaželjeli svi učenici i djelatnici škole. Sve je započelo  kratkim kulturno - umjetničkim programom i  pozdravnim govorom naše ravnateljice.

Želimo im puno sreće i da se osjećaju ugodno u svojoj školi.
Kuraja đaci!
 
Tekst napisao N.Šuran

[OPŠIRNIJE]Prvi dan nastave - 3.9.2018.
Ana Radolović / datum: 27. 8. 2018. 13:05

Prvi dan nastave u šk. god. 2018./19., 3.9.2018. godine, za učenike od II. do VIII. razreda održat će se od 8,00 do 10,30 sati.  Svečani prijem učenika I. razreda održat će se u 9,00 sati u holu škole. Nakon prijema održat će se roditeljski sastanak za I. razred s pedagoginjom škole. Školski autobus će dovesti učenike putnike u 8,00 sati i odvesti u 10,30 sati prema redu vožnje za I. polugodište.

Produženi boravak počinje s radom 4.9.2018. godine u 8,00 sati. Roditeljski sastanak za roditelje polaznika produžeog boravka održat će se 4.9.2018. u 18,00 sati.

Svim učenicima želimo sretan i uspješan početak nove školske godine!


[OPŠIRNIJE]Podjela svjedodžbi
Goranka Perković / datum: 26. 6. 2018. 12:38

Dragi učenici, 

stigao nam je kraj nastavne godine i ljeto se plaho prišuljalo. Uživajte u ljetnim praznicima, no prije toga:

podjela svjedodžbi osmašima održat će se 26. lipnja 2018. u 18:00, a ostalim učenicima 5. srpnja od 9 do 9:45. Autobus će voziti po dogovorenom voznom redu.


[OPŠIRNIJE]O našem školskom projektu iz medija
Goranka Perković / datum: 11. 6. 2018. 13:07


[OPŠIRNIJE]Završna priredba 2018.
Goranka Perković / datum: 11. 6. 2018. 10:43


[OPŠIRNIJE]Obavijest o upisu djece u prvi razred za šk. god. 2018./2019.
Goranka Perković / datum: 23. 5. 2018. 13:24

Upisi djece obavljat će se 11. lipnja  2018. u 18,00 sati u prostorijama OŠ Svetvinčenat.

1. Sva djeca koja su do 1. travnja 2018. godine navršila šest godina života, upisuju se prema navedenom zakonu u prvi razred pripadajuće osnovne škole.

2. Upisati se mogu i djeca koja navršavaju šest godina života nakon navedenog datuma, ukoliko imaju odobrenje Ureda državne uprave u Istarskoj županiji, Službe za opću upravu i društvene djelatnosti Pula.

Roditelji, odnosno staratelji djece, na upis trebaju donijeti odobrenje Ureda državne uprave kojim su prijevremena djeca stekla uvjete za upis u I. razred osnovne škole.    


[OPŠIRNIJE]Roditeljski sastanci i informacije
Ana Radolović / datum: 21. 5. 2018. 08:44

 

Zadnji roditeljski sastanci i dan otvorenih vrata škole u ovoj šk. god. održat će se 24.5.2018., u četvrtak. Od 17,30 do 18,00 sati roditelji će moći dobiti individualne informacije od predmetnih učitelja, a u 18,00 sati počinju roditeljski sastanci od 1. do 8. razreda. Na roditeljskom sastanku osmog razreda prisustvovati će i pedagoginja te razgovarati s roditeljima o upisima u srednje škole. 


[OPŠIRNIJE]Osmaši u Dalmaciji
Goranka Perković / datum: 15. 5. 2018. 10:33

Dalmaciju sam posjetila jednom, ali samo gradove do Šibenika, tako da sam u Splitu, Trogiru, Stonu i Dubrovniku bila po prvi put. Najviše me zadivio Dubrovnik. Puno sam puta vidjela slike Dubrovnika, ali nijedna nije dočarala njegovu stvarnu ljepotu. Jako mi se svidjela Onofrijeva fontana iz koje je tekla svježa i čista voda koja nam je lijepo prijala nakon zamornog šetanja Dubrovačkim zidinama. Kada smo se popeli na zidine vidjeli smo cijeli Dubrovnik i predivno more koje ga okružuje. U luci su bila tri kruzera koji su pristali u Dubrovniku, a iz njih je izašlo puno turista različitih vjera i rasa, najviše je bilo azijskih naroda, rekla bih, Kineza i Indijaca. Iako ne volim gužve po gradovima to mi u Dubrovniku nije ni malo smetalo i uživala sam u svakom pogledu jer je zaista predivan grad koji je zasluženo tako poznat.


[OPŠIRNIJE]Matematički uspjesi naših učenika
Goranka Perković / datum: 15. 5. 2018. 10:02

Naši su učenici i ove godine sudjelovali na brojnim matematičkim natjecanjima. Izdvojit ćemo neke od njih, no svakako pohvaliti sve one koji su sudjelovali i iz dana u dan pokazuju želju i volju za dodatnim radom u području matematike i logike.

Nakon vrijednog učenja i vježbanja u prvome polugodištu krenuli smo u siječnju sa školskom razinom natjecanja kada su dva naša učenika izborila sudjelovanje na županijskoj razini, bili su to učenici četvrtog i sedmog razreda, Bartol Pekica i Mario Živolić. Mario je na temelju pokazanog znanja pozvan i na državnu razinu gdje je osvojio 18. mjesto o čemu smo već pisali.


[OPŠIRNIJE]Festival zavičajnosti
Goranka Perković / datum: 7. 5. 2018. 15:16

U petak, 4. svibnja održan je Festival zavičajnosti u dvorani talijanske škole Edmondo de Amicis u Bujama. Prezentirali smo projekt „Z sela u selo-popriko: pastirske igre pljočkanje i prasičkanje“ na kojem smo radili kroz cijelu školsku godinu. Na festivalu smo imali prilike vidjeti projekte ostalih osnovnih škola. Bilo je puno različitih tema kao što su mitovi, legende, tradicijska kuhinja, odjeća i običaji istarskog kraja. U dvorani Pučkog otvorenog učilišta Buje održali smo još jednu kratku prezentaciju o svom projektu za sve prisutne na festivalu. Ovo je bila druga godina da sudjelujemo na Festivalu zavičajnosti.


[OPŠIRNIJE]Projektni dan
Goranka Perković / datum: 27. 4. 2018. 13:12


[OPŠIRNIJE]Književni susret: Tatjana Pokrajac Papucci
Goranka Perković / datum: 27. 4. 2018. 09:50

U petak, 27. travnja 2018. godine naše je učenike od prvog do četvrtog razrede posjetila književnica Tatjana Pokrajac Papucci. Ona je članica Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade. Njezina su djela  nagrađivana na međunarodnim književnim natječajima. Djeci je autorica govorila kako je počela pisati pjesme. Pročitala nam je nekoliko pjesama iz zbirke „Stonoga bosonoga“, potom iz zbirke „Iščen bičve“, i propitivala  djecu znaju li sve riječi iz pjesme koja je pisana na čakavskom dijalektu. U četrdeset pet minuta djeca su pjesmom i anegdotama prošla šarenim svijetom mašte i poezije kojim ih je vodila naša gošća Tatjana Pokrajac Papucci.


[OPŠIRNIJE]Nenastavni i neradni dani
Goranka Perković / datum: 25. 4. 2018. 09:59

U ponedjeljak, 30. travnja nenastavni je dan koji je planiran Planom i programom naše škole, a 1. svibnja obilježava se Međunarodni praznik rada koji je neradan.

Nastava će se u srijedu 2. svibnja odvijati po redovnom rasporedu.


[OPŠIRNIJE]Noć knjige
Goranka Perković / datum: 23. 4. 2018. 20:06

I ove godine smo slavili knjigu i čitanje kroz manifestaciju Noć knjige. Ona ima za cilj potaknuti kulturu čitanja i uvažavanja knjige kao civilizacijskog i kulturološkog dosega, koji se svakodnevno dovode u pitanje trivijalizacijom i medijskim zapostavljanjem.


[OPŠIRNIJE]3. kolo CM lige u OŠ Tar-Vabriga
Goranka Perković / datum: 20. 4. 2018. 14:33

Naši su stariji robotičari u utorak sudjelovali na trećem ovogodišnjem kolu Croatian Makers lige, koje je ovoga puta na veliku radost svih natjecatelja bilo fizičko, odnosno sve su se skupine naše regije ISTRA 1 okupile na jednom mjestu. Domaćin je bila osnovna škola u Taru koja je natjecatelje srdačno ugostila i pobrinula se da se osjećaju kao u vlastitoj školi dok se snalaze u zadatku koji im je postavljen na licu mjesta. Sponzor ovog kola bila je INA pa je zadatak bio povezan s procesom prerade nafte.


[OPŠIRNIJE]Sportske igre mladih 2018.
Goranka Perković / datum: 20. 4. 2018. 14:13

Sportske igre mladih za niže razrede osnovnih škola održane su u utorak, 10. travnja 2018. godine u Puli na Karolini.Učenici su se osim druženja i igre okušali u trčanju na 60 metara i graničaru. Našu školu predstavljali su učenici 3. i 4. razreda.

U trčanju na 60 metara za djevojčice hrabrost za prijavu pokazale su Anja Ferenčić i Sara Obrovac te im čestitamo na hrabrosti i borbenosti. Dječaci su bili hrabriji pa ih se prijavilo sveukupno 6: Petar Folo, Deni Puh, Karlo Peršić, koji su izborili i utrku za polufunale te Bartol Pekica, Eduardo Doblanović i Borna Nadenić. Čestitamo svima, bili su brzi i uspješni.


[OPŠIRNIJE]Dani medijske pismenosti od 19. do 21.4.
Goranka Perković / datum: 19. 4. 2018. 13:57

MEDIJSKA   PISMENOST -  DJECA  I  MEDIJI

Na stranici www.medijskapismenost.hr nalazi se brošura u elektroničkom obliku uz još dodatnih sadržaja i korisnih informacija

SAVJETI…PREPORUKE… POTICAJ ZA RAZMIŠLJANJE… RODITELJI SU ODGOVORNI!

OBITELJ U PROMJENJIVOM SVIJETU MEDIJA

Kada govorimo o medijima, odgoj djece prvenstveno zahtjeva prisutnost, zanimanje za život djeteta te spremnost i sposobnost  za razgovor o medijima i medijskim sadržajima.

Pod MEDIJI  podrazumijevamo tradicionalne masovne medije, kao što su novine i časopisi, televizija i radio, te novije medije poput interneta, društvenih mreža i platformi za razmjenu videozapisa.

Uz navedeno u medije spadaju i računala, prijenosna računala, pametni telefoni, tableti, glazbeni uređaji, fotoaparati, igraće konzole.


[OPŠIRNIJE]Obavijest KLOKAN 2018.
Goranka Perković / datum: 16. 4. 2018. 08:34

Rezultati natjecanja najbolje plasiranih učenika bit će objavljeni 2. svibnja 2018. godine na mrežnim stranicama Hrvatskog matematičkog duštva. 

Rješenja zadataka bit će od 20. travnja 2018. godine dostupna na http://www.matematika.hr/klokan/2018/

 

Nagrade za najuspješnije bi do škola trebale stići do 22. svibnja 2018. godine.

Još malo strpljenja...


[OPŠIRNIJE]Natjecanje prigradskih osnovnih škola u odbojci za 5. i 6. razrede
Goranka Perković / datum: 16. 4. 2018. 08:10

Natjecanje je održano 11. travnja 2018. godine u dvorani OŠ Marčana. Naša škola sudjelovala je s dvije ekipe. Ekipu djevojčica činio je sljedeći sastav: Lucija Krsan, Ivana Macan, Nicole Macan, Antonia Perković, Aurora Vižentin i Lena Maružin. Učenice su se pripremale za vrijeme slobodnih aktivnosti u školi, ali i u slobodno vrijeme uz vodstvo i savjete učenica 7. i 8. razreda Lane Bulešić i  Jelene Krsan koje su uložile veliki trud i vrijeme što je rezultiralo odličnom igrom na terenu.


[OPŠIRNIJE]Prvi šahovski turnir u Svetvinčentu
Goranka Perković / datum: 12. 4. 2018. 08:17

U nekadašnjem Društvenom domu, sadašnjem Mediteranskom plesnom centru, održao se Prvi uskršnji šahovski turnir u organizaciji Općine i naše škole te uz veliku tehničku podršku Šahovskog saveza istarske županiije na čelu s međunarodnim sucem Igorom Milovcem.

Turnir su otvorili načelnik Općine Dalibor Macan i ravnateljica OŠ Svetvinčenat Ana Radolović pozdravnim govorom dobrodošlice svim sudionicima.

Šahovske snage su odmjerile škole iz Pule (Veli Vrh i Veruda), Krnice, Medulina i Svetvinčenat, a ukupno je sudjelovalo 44 učenika. Najuspješnija je bila druga ekipa OŠ Veli Vrh, drugo mjesto osvojila je prva ekipa OŠ Svetvinčenat, a treće učenici OŠ Veruda.

Najuspješniji po pločama bili su: 1. ploča – Ivo Pahljina (OŠ Veruda), 2. ploča – Janko Soklić (OŠ Veli Vrh – 2), 3. ploča – Bartol Pekica (OŠ Svetvinčenat – 1) i 4. ploča – Petar Pereša (OŠ Veli Vrh – 1).

Turnir su popratili i svi učenici naše škole kao i znatiželjni mještani među kojima ima istinskih šahovskih zaljubljenika. Nadamo se da će šah pronaći svoje mjesto u našoj općini i da će ovakvih događanja biti sve više.

Više informacija potražite na: sahistra.eu ili glasistre.hr


[OPŠIRNIJE]E-twinning projekt Traditional games exchange (VIDEO)
Goranka Perković / datum: 11. 4. 2018. 14:07

Tijekom prvog i početkom drugog polugodišta marljivo smo radili na realizaciji E-twinning projekta o tradicijskim europskim igrama. Cilj projekta bilo je upoznati zemlju partnera, Španjolsku s tradicijskim igrama područja Savičente te saznati koje su španjolske tradicijske igre.


[OPŠIRNIJE]"Svijetu se ne može ugoditi!"
Goranka Perković / datum: 10. 4. 2018. 14:27

Lutkarsko-dramska skupina učenika od drugog do četvrtog razreda uvježbala je svoju drugu lutkarsku predstavu.

Nakon odabira narodne priče „Svijetu se ne može ugoditi“, podjele uloga, radionicu izrade lutki od različitih tkanina kroz koju su nas vodile učenice trećeg razreda Anja i Iris, izrade scenografije i glazbe te vrijednog vježbanja, u četvrtak, 22.3.2018. u vrijeme izvannastavnih aktivnosti mali lutkari su pred učenicima razredne nastave i njihovim učiteljicama odigrali premjernu izvedbu predstave.

Izvrsno su odigrali svoje uloge, trema i napetost se gotovo i nije primijetila. Sve čestitke i pohvale našim malim lutkarima.


[OPŠIRNIJE]Treći razred u Kući vještice Mare
Goranka Perković / datum: 10. 4. 2018. 14:02

U sklopu projekta učenika 3. razreda Istra u srcu, u utorak 20.3.2018. posjetili su Kuću vještice Mare u Svetvinčentu. Tamo ih je dočekala djelatnica koja ih je upoznala s dijelom prošlosti Svetvinčenta, a posebno s onim dijelom života prave „vještice“ Marije Radoslović koja je skončala svoj život vrlo loše i okrutno.

Učenici su oduševljeno obišli Kuću, a posebno ih se dojmilo obraćanje vještice Mare koja im je priredila iznenađenje u vidu igrice u kojoj su se svi okušali i pokazali zavidno baratanje lukom i strijelom! To vraćanje u prošlost, 17.stoljeće, trajalo je kratko, zaključili su.

Učenici 3. razreda s učiteljicom


[OPŠIRNIJE]Uskršnji praznici
Goranka Perković / datum: 28. 3. 2018. 16:08

Svim učenicima i njihovim obiteljima želimo vesele i ugodne proljetne praznike koji traju od 29. ožujka do 6. travnja 2018.

SRETAN USKRS!


[OPŠIRNIJE]Županijsko ekipno natjecanje školskih sportskih društava u krosu
Goranka Perković / datum: 27. 3. 2018. 19:32

Županijsko natjecanje ŠSD u krosu održano je 21.3.2018 u Rovinju u Park šumi Zlatni rt.

Ukupna dužina staze za 7. i 8. razrede (kategorija dječaci) iznosila je 1200 m, a učenici su se imali priliku upoznati sa stazom prije samog natjecanja njenim obilaskom. Bilo je tu uzbrdica, nizbrdica i ravnog terena te je trebalo dobro rasporediti snage. Ekipu naše škole činilo su četvorica učenika. Zbrajali su se pojedinačni rezultati te je ukupan broj bodova odlučivao o plasmanu škole. Našu školu predstavljali su Patrick Čudić Perković, Matija Mišan, Mateo Otočan, Benjamin Pajković  i Dalen Piljan kao moguća zamjena, svi učenici 8. razreda.


[OPŠIRNIJE]Poziv na 1. ekipni uskršnji turnir osnovnih škola u šahu
Goranka Perković / datum: 21. 3. 2018. 19:35

Općina Svetvinčenat i Osnovna škola Svetvinčenat uz potporu godspodina Igora Milovca, međunarodnog šahovskog suca i predsjednika Šahovskog saveza IŽ organiziraju 28. ožujka 2018. godine s početkom u 10 sati Prvi ekipni uskršnji turnir za osnovne škole u šahu.

 


[OPŠIRNIJE]22. sportske igre mladih Istarske županije u šahu
Goranka Perković / datum: 19. 3. 2018. 14:29

U Vodnjanu u Domu mladih, 17.3.2018. održane su 22. sportske igre mladih Istarske županije u šahu za kadete do 15 godina. Organizator je Udruga Sportske igre mladih i Šahovski savez Istarske županije, a pokrovitelj Grad Vodnjan.

Naši učenici natjecali su se u kategoriji do 11 godina – Bartol Pekica i Ognjen Kersan oboje učenici 4. razreda i u kategoriji 11-15 godina: Loren Čekada, Fran Peršić i Mario Živolić, svi učenici 7. razreda.


[OPŠIRNIJE]Posjet Muzeju starog oružja Ferlin
Goranka Perković / datum: 16. 3. 2018. 14:17

U četvrtak, 8. ožujka 2018. učenici 3. razreda posjetili su Muzej starog oružja Ferlin u Svetvinčentu. Od vlasnika Marija Ferlina saznali su  kakvo je oružje bilo u prošlosti te su sa zanimanjem razgledali oko 150 eksponata u muzeju: noževe, puške, pištolje, zamke za životinje…. Jako ih je zanimalo kako je u muzej dospio jedan top  i viteški oklop, te gdje je sve i kako pronalazio i skupljao te stvari sadašnji vlasnik.
Ovaj posjet je bio vrlo zanimljiv i poučan. Bravo, barba Mario! I hvala na gostoprimstvu.                                  
                                                                        učenici 3.razreda s učiteljicom


[OPŠIRNIJE]Europski kviz o novcu
Goranka Perković / datum: 16. 3. 2018. 13:55

U našoj je školi održan Europski kviz o novcu u kojem su sudjelovale dvije skupine iz osmog i dvije skupine iz sedmog razreda. Natjecanje se odvijalo u online obliku, preko Kahoot platforme s projekcijom na Youtube kanalu Europskog kviza o novcu, a mogli su mu pristupiti prijavljeni učenici sedmih i osmih razreda osnovnih škola te prvih razreda srednjih.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju